Jollyroom investerer 58 millioner i logistisk anlæg

Topmoderne Autostore skal møde kundekrav på hurtige og sikre leverancer.

Annonce

Jollyroom, som sælger børne- og babyprodukter online, er en af ​​de hurtigst voksende e-handelsaktører i Norden.

For fortsat at kunne imødekomme kundernes efterspørgsel på hurtige og sikre leverancer i stærk vækst, investerer Jollyroom nu omkring 58 mio. kroner i en fuldt automatiseret logistikløsning.

Den topmoderne Autostore vil være i fuld drift inden dette års julehandel.

- Autostore vil fordoble vores leveringskapacitet på ordrer af små og mellemstore varer. Vi arbejder konstant på at modernisere og strømline vores forretning ved at erstatte gamle løsninger med nye. På den måde reducerer vi vores håndteringsomkostninger, hvilket gør det muligt for os at tilbyde vores kunder endnu bedre priser. Samtidig er det en tankevækkende løsning, fra et miljømæssigt synspunkt, eftersom det nye anlæg bruger meget lidt energi, fortæller Cecilia Olsson, Logistikchef hos Jollyroom, i en pressemeddelelse.

Den nye Autostore har i dag en kapacitet på 90.000 ’kasser’ og 96 ’pick-up-robotter’.

Anlægget er allerede klar til at blive udvidet i begyndelsen af ​​næste år, således at kapaciteten vokser i takt med virksomheden.

Tidligere erfaring med Autostore 

Bag Jollyrooms nye Autostore er den norske leverandør Element Logic.

Efter den første nordiske installation af det fuldt automatiserede varehussystem i 2007, har virksomheder som Boozt, XXL, Bergans og Intersport også valgt at opbygge en Autostore i samarbejde med Element Logic.

Annonce

Ole Sauar, adm. direktør hos Jollyroom, har også tidligere erfaring med den norske tech-leverandør:

- Det er anden gang, jeg bygger en Autostore sammen med Element Logic. Første gang, i 2007, var det med vores tidligere firma Komplett, som blev den første e-forhandler i Norden, der automatiserede sit lagersystem. Jeg har god erfaring med systemet og leverandøren grundet enkelhed, konkurrencedygtig pris og hurtig installation.

Opsætning på rekordtid

Aftalen mellem Jollyroom og Element Logic blev underskrevet i foråret, og allerede i juli blev anlægget leveret og var klar til idriftsættelse.

- Implementeringen af ​​Jolly Rooms Autostore har fundet sted på rekordtid. Hvis du har stor salgssucces, skal den logistiske justering også have fart på. At Jollyroom lykkedes med dette på så kort tid, uden at påvirke andet arbejde, viser, hvor dynamisk virksomheden er som forretning, siger Terje Skjølberg, salgschef hos Element Logic.

Flere ansættelser

Det nye robotlager vil ikke påvirke nogen eksisterende beskæftigelse hos Jollyroom, og der vil i løbet af efteråret blive foretaget rekruttering inden for lager og logistik.

- Det er nemt at tro, at en automatiseret logistikløsning vil erstatte lagerpersonale, men det er ikke tilfældet. Vores nye Autostore er en investering i yderligere vækst, og vækst skaber arbejdspladser. Desuden har det nye anlæg mange ergonomiske fordele for vores medarbejdere, som eksempelvis reduceret støjniveau og ergonomisk-designede pakkestationer, konkluderer Cecilia Olsson.