Jollyroom investerer i automatisk pakkeløsning som den første internetbutik i Norden

Fordobler leveringseffektiviteten.  

Jollyroom er en hurtigt voksende, nordisk onlineshop inden for børne- og babyindustrien. Den samlede omsætning for selskabet i 2017 landede på 1.011 mio. svenske kroner (726 mio. i danske kroner).

Annonce

E-forhandleren har et sortiment på omkring 40.000 varer, der sælger alt fra barnevogne og senge til legetøj og børnetøj.

Jollyroom mener, at den brede vifte af produkter er, hvad der gør dem unikke på markedet - men det indebærer også mange interne udfordringer, ikke mindst hvad angår emballage og fragt med integreret effektivitet. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I slutningen af september rapporterede Ehandeldk, at Jollyroom har formået at etablere Nordens største e-handelslager i Göteborg med en samlet kapacitet på 65.000 kvadratmeter.

Nu har selskabet fokus på at effektivisere yderligere med en investering i et automatiseret pakkesystem, som formindsker transportudgifterne, synliggører firmaets økologiske fodspor og fordobler effektiviteten i håndtering af småt og mellemstort gods.

- Det er helt umuligt at bestille kasser i lige så mange forskellige størrelser, som vi har produkter. Derfor sendes nogle varer i alt for store kasser, hvor vi har brug for ekstra bobleplast for at fylde kassen og beskytte varen under transporten. Når kasserne er for store, er det heller ikke godt for miljøet og gør transporten mindre effektiv, og vi ved at vores kunder værdsætter, at emballagen passer til varen. Derfor har vi i løbet af året undersøgt forskellige muligheder for automatisering af denne proces og har nu fundet en løsning, siger Cecilia Olsson, Jollyrooms logistikchef, i en pressemeddelelse.

Et automatisk system til skræddersyede kasser

Jollyroom, som den første internetbutik i Norden, investerer i B+ Equipments automatiserede pakkesystem.

Systemet består af 3 maskiner, der laver kasser samt 2 maskiner, der scanner produktets størrelse, folder kanterne og lukker kasserne, så de passer perfekt til det enkelte produkt.

Maskinen anvender en stærk lim i stedet for tape, som minimerer risikoen for, at pakkerne ødelægges under transporten og gør pakken nemmere for kunden at åbne. Det nye system er allerede taget i brug.

Annonce

Fordobler effektiviteten på leverancer

Det nye system kan producere op til 1560 kasser i timen, hvilket betyder, at webshoppen fordobler effektiviteten af håndteringen af småt og mellemstort gods.

- Tidligere tog det i gennemsnit 2 minutter at pakke en ordre manuelt, hvoraf det meste af tiden gik med at samle kassen. Med det nye system kommer det til at tage 1 minut og fordobler vores effektivitet, siger Cecilia Olsson.

Hun tilføjer:

- Det automatiserede pakkesystem har endvidere bidraget til en reduktion af vores udsendelsesvolumen af små og mellemstore pakker på 25 %, og vi bruger ikke længere bobleplast eller andet fyldningsmateriale. Det mindsker både vores miljøpåvirkning og transportudgifter.

Den samlede automatiske løsning

Den automatiserede pakkeløsning er bundtet med Jollyrooms robotlager, Autostore og den automatiserede pakkesorteringsterminal, som blev installeret i september. Sammen udgør de tre systemer en fuldt automatiseret logistikløsning til små og mellemstore varer i Jollyrooms nybyggede lager til leverancer i Sörred, Göteborg.

Løsningen er allerede forberedt på udvikling, hvilket ifølge Jollyroom er en forudsætning for fortsat at vokse aggressivt og at klare fremtidens hårde konkurrenceforhold.

Ifølge B + Equipment er Jollyroom i færd med at automatisere sin emballageproces, og den nye installation er den første, der skal udføres med en branded e-handel i Norden.

- Jollyroom er for nylig blevet en stor aktør i e-handelsbranchen. Som leverandør mener vi, at virksomheden er struktureret og har en klar vision, og samarbejdet med Jollyroom har været og er stadig fremragende, afrunder Bernard Dominici, salgsdirektør for B + Equipment.