JP/Politikens Hus overtager Danmarks største internetboghandel

Adm. direktør Jørgen Balle Olesen sælger sine 63 procent af selskabet. 

Annonce

JP/Politikens Hus, som siden 2009 har været medejer, overtager nu Saxo.dk.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Adm. direktør Jørgen Balle Olesen, som har stiftet Saxo.com, sælger sine 63 procent af selskabet, ligesom medejer Kim Holmgaard afhænder sin andel på 7 pct.

JP/Politikens Hus ejede i forvejen de resterende 30 pct. af Saxo. Handlen, som er betinget af konkurrence-myndighedernes godkendelse, værdisætter Saxo.com til ca. 190 mio. kr.

Koncerndirektør i JP/Politikens Hus, Dorthe Bjerregaard-Knudsen, som skal være bestyrelsesformand for Saxo.com, betegner selskabet som et enestående match for mediehuset.

- I JP/Politikens Hus lever og ånder vi for at udgive indhold, der kan oplyse og underholde. Netop det er Saxo.com indbegrebet af. Vi glæder os til at videreudvikle Saxos stærke position også inden for nye, digitale områder. Det er f.eks. spændende at se den kraftige vækst, vi i øjeblikket oplever i streaming- tjenesten Saxo Premium, hvor lydbøger driver forbruget af litteratur, siger Dorthe Bjerregaard-Knudsen i en pressemeddelelse.

Jørgen Balle Olesen stiftede Saxo.com i et lille kælderlokale på Østerbro i København og har siden drevet det til at blive en vigtig aktør på det danske bogmarked. Selskabets i dag 50 ansatte betjener en halv million aktive kunder og omsætter for over 300 mio. kr.

- Jeg overdrager nøglerne til JP/Politikens Hus med en blanding af stolthed og vemod. Heldigvis er JP/Politikens Hus den helt rigtige til at drive Saxo.com til det næste niveau. Huset har været medejer af Saxo.com i snart 10 år, og vi har fælles værdier omkring vigtigheden af kvalitetsindhold. Handlen sikrer samtidig lokal forankring af en stærk afsætningskanal for alle danske forlag, siger Jørgen Balle Olesen.

Annonce

Jørgen Balle Olesen fortsætter i en overgangsperiode som adm. direktør for Saxo.com. På sigt skal han fokusere endnu mere på den latinamerikanske forretning, som han overtager som en del af aftalen.

- Vi er allerede godt i gang i Latinamerika. Nogle af pengene fra handlen skal gå til at udvikle og udbrede litteratur og læring til mange millioner mennesker, forhåbentligt også senere i Asien og Afrika, siger han.

For adm. direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, er handlen endnu et stort skridt i realiseringen af koncernens vækststrategi.

- Med købet af Saxo.com vil den samlede digitale omsætning i JP/Politikens Hus snart runde en milliard kroner. Vi får samtidig endnu bedre muligheder for at udvikle og udbygge vores position som den førende leverandør af oplysning til borgerne, udtaler Stig Kirk Ørskov.

Han understreger, at Saxo.com vil blive videreført som en selvstændig virksomhed, klart adskilt fra koncernens øvrige aktiviteter på bogområdet.