Jubler over Trump-besøg

Den amerikanske præsident, Donald Trump, kommer til Danmark i september. Besøget er guld værd for dansk erhvervsliv

Den 2. september besøger den amerikanske præsident, Donald Trump, Danmark.

Annonce

På dagsordenen er blandt andet fremme samhandel og investeringer.

- Set med dansk erhvervslivs briller er besøget forrygende godt nyt. USA er ud over at være vores nære allierede også en tæt handelspartner. Vi eksporterer for mere end 125 milliarder kroner til USA. Landet har verdens største økonomi og er vores næststørste eksportmarked. For eksempel life science-virksomhederne har rigtig gode forudsætninger for at få endnu mere ud af det amerikanske marked, og her er præsidentbesøget en gylden mulighed for at åbne dørene for dansk erhvervsliv, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Om besøget udtaler Donald Trump til DR.dk:

- Danmark er immervæk en af USA’s nærmeste allierede i Europa. Vi er også dem, der stiller op, når amerikanerne kalder. Det har vi gjort trofast siden 90’erne, og det er amerikanerne godt klar over og vil derfor passe på samt dyrke en af de nære venner.


Får travlt

Brian Mikkelsen minder om, at selv om opmærksomheden naturligvis samler sig om selve Donald Trump, så vil den amerikanske præsident formentligt komme med et stort følge, som kan være et både spændende og givtigt bekendtskab for danske virksomheder.

- Der foregår meget ved statsbesøg ud over det, som kameraernes linser fanger. Der bliver talt meget og intenst på flere niveauer. Der er ingen som helst tvivl om, at der er mange i Danmark, der får travlt med at forberede sig til besøget. Vi i Dansk Erhverv er bestemt ingen undtagelse, siger Brian Mikkelsen.

Mette Frederiksen er også spændt på mødet med den amerikanske frontfigur:

- Jeg ser frem til at møde den amerikanske præsident i Danmark, hvor vi vil drøfte globale emner af fælles interesse, siger hun til DR.

Annonce