Julen 2018 kommer til at slå alle rekorder

Flere fragtbiler på vejene og større pres på hylderne i de danske pakkeshops

Flere julegaver end nogensinde før bliver i dag købt på nettet, og det kan mærkes hos PostNord og GLS, der har sat ekstra mange kræfter ind for at følge med den online julehandel.

Annonce

Det skriver Frederiksborg Amtsavis.

- Vi oplever i øjeblikket en stigning på 33 procent i antallet af pakker sammenlignet med samme periode sidste år. Nethandlen er steget de seneste år, så vi har været forberedte på stigningen og er derfor indtil nu rigtig godt med, fortæller Karsten Klitmøller, General Manager hos GLS Denmark.

For at kunne håndtere det stigende antal pakker uden at gå på kompromis med ambitionen om dag-til-dag-levering har GLS åbnet en række nye pakkeshops, heriblandt nogle større shops, som de selv administrerer og som har udlevering af pakker som eneste opgave.

LÆS OGSÅ: Superfleksibel hjemmelevering i København efter nytår

- Med de nye, store pakkeshops får vi udleveret endnu flere pakker hver dag, og det er nødvendigt for at få plads til nye på hylderne, lyder det fra Karsten Klitmøller.

Også hos PostNord mærker man juletravlheden. En undersøgelse lavet af Kantar Sifo for PostNord viser, at der i Region Hovedstaden alene vil blive brugt 1,4 milliarder kroner på julegaveindkøb på nettet i år.

Derfor har PostNord også valgt at skalere op forud for julehandlen.

- Julehandlen blev skudt i gang med Black Friday, hvor vi leverede fire millioner pakker, og siden har vi haft travlt. Vi har i år åbnet 100 nye posthuse, indsat 400 ekstra pakkebiler og sat hylder op i vores pakkeshops svarende til tre kilometer, oplyser Jørgen Fischer, e-handelsrådgiver hos PostNord.

Annonce