JYSK fylder 40 år – nu med helt eget museum

Til april er det 40 år siden, at JYSK åbnede sin første butik i verden.

Annonce

2. april er det 40 år siden, at Jysk Sengetøjslager så dagens lys.

I anledning af den runde fødselsdag har virksomheden, som i dag blot hedder JYSK, indrettet et lille museum på hovedkontoret i Brabrand.

Annonce

Fredag den 8. marts kl. 14 har grundlæggeren af det hele, Lars Larsen, derfor inviteret udvalgte gæster til officiel åbning af det historiske sted, herunder Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, som vil sige et par ord til åbningen.

- Det føles, som om det var i går, vi åbnede den første butik på Silkeborgvej i Aarhus. Men jeg kan godt se i de gamle fotoalbummer, at håret var knap så gråt engang. De mange ting og sager, som min kone, Kris, har været så god til at gemme, fortæller da også en fantastisk historie, som viser, at vi har nået utroligt meget på de 40 år. Tænk, hvad det ikke kan blive til om endnu 40 år, siger Lars Larsen i en pressemeddelelse.

Et godt tilbud

Når gæsterne træder ind i museet, befinder de sig pludselig i en miniudgave af en butik med disk og varer på hylderne.

Bag disken toner Lars Larsen frem på væggen via en projektor, som afspiller en video med velkomst af grundlæggeren selv.

- Go’daw, jeg hedder Lars Larsen. Jeg har et godt tilbud til dig: Hele JYSKs historie samlet på ét sted, lyder det blandt andet.

Efter velkomsten kan gæsterne bevæge sig videre rundt i en slangende gang, hvor hylder fra gulv til loft er spækket med effekter i forskellige temaer som årsfester, medarbejderuniformer og ekspansion til nye lande.

Masser af røverhistorier

Ud over at dokumentere JYSKs historie for eftertiden skal museet bruges til at fortælle nye medarbejdere og samarbejdspartnere om virksomhedens historie og udvikling. Det forklarer Carl Erik Stubkier, Media and Event Manager i JYSK, som har stået i spidsen for museumsprojektet.

- Mens vi har gået og bygget museet op, har jeg givet flere rundture til mange af mine kolleger fra Danmark og udlandet. Det kommer jeg til at fortsætte med, for det er virkelig sjovt og en fantastisk mulighed for at få fortalt alle de røverhistorier, som jeg kan om gamle dage, fortæller Carl Erik Stubkier, som har arbejdet i JYSK siden 1982, men også var med til den første butiksåbning som ekstern samarbejdspartner.

Korte fakta om museet:

  • Museet ligger i kælderen på JYSKs internationale hovedkontor i Brabrand.
  • Museet spreder sig over 60 kvadratmeter plus en tilhørende museumscafé.
  • Museet er lukket for offentligheden.