JYSK Nordic og Dänisches Bettenlager samler kræfterne

”Jeg tror på, at vi styrker JYSK markant"

Annonce

Familien bag Lars Larsen Group har efter længere tids overvejelse besluttet, at de to selvstændige forretningsenheder JYSK Nordic, der driver 1.287 JYSK butikker i 20 lande, og Dänisches Bettenlager, der driver 1.283 butikker i 7 lande, skal slås sammen til ét samlet JYSK.

- Vi har vurderet, at ét samlet JYSK har større styrke og dermed bedre mulighed for fremtidig succes i et marked, der generelt er præget af færre men større konkurrenter, siger bestyrelsesformand Lars Larsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Den nye enhed får nuværende CEO & President i JYSK Nordic, Jan Bøgh, som ny direktør, ligesom der fremover bliver ét Executive Management Team, der tager beslutninger på tværs af hele gruppen.

Jeg tror på, at vi styrker JYSK markant ved at slå de to enheder sammen og drive JYSK som én virksomhed. Det er en opgave jeg glæder mig utrolig meget til at stå i spidsen for. Efter 24 år i JYSK og 20 år som CEO for JYSK Nordic har jeg selvfølgelig et meget indgående kendskab til den del af forretningen. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at blive endnu klogere på Dänisches Bettenlager og dermed sikre, at den nye fælles virksomhed kommer til at bestå af det bedste fra de to verdener, siger Jan Bøgh.

Fælles ledelse

I forhold til den nuværende ledelse af Dänisches Bettenlager har direktør Aage Nielsen indvilget i midlertidigt at blive en del af den nye fælles indkøbsorganisation, så han kan bidrage med sin store viden, inden han som planlagt trækker sig tilbage.

Det andet medlem af Dänisches Bettenlagers daglige ledelse, direktør Ole Nielsen, bliver en del af ledelsen i den nye fælles enhed og indtræder som en del af JYSK Nordics Executive Management Team, der dermed udvides til ni personer.

Ole Nielsen får titel af Executive Vice President Retail med ansvar for de syv lande, der i dag drives af Dänisches Bettenlager, og han vil desuden varetage rollen som Country Manager for Tyskland.

Hovedkontor i Danmark

Det er planen, at det nuværende kontor i Brabrand ved Aarhus skal fungere som hovedkontor for det nye samlede JYSK, men det betyder ikke, at Dänisches Bettenlagers nuværende hovedkontor i Handewitt bliver lukket.

- Det er meget vigtigt, at vi beholder de mange dygtige medarbejdere fra Dänisches Bettenlager, som har en enorm viden og kompetence. Helt grundlæggende handler sammenlægningen ikke om at skære ned, men derimod om at opnå de fordele, det giver, at kunne slå det bedste sammen fra to forskellige organisationer, siger Jan Bøgh.

Derfor bliver der indenfor de kommende uger nedsat en række arbejdsgrupper indenfor forskellige områder, hvor nøglepersoner fra JYSK Nordic og Dänisches Bettenlager skal arbejde sammen om at skabe den fremtidige struktur.