Detailkæder kritiserer hjælpepakker: ”Et kæmpe problem”

Bliver klemt i regelbogen. 

Flere store kæder laver opråb til regeringen – de vil have ændret hjælpepakkerne.

Det er blandt andet Bahne, Sportmaster og Illum Bolighus, der har hevet megafonen frem. Problematikken er, at de tvangslukkede butikker i storcentre rundt omkring ikke får dækket 100 procent af deres udgifter, som der ellers var kommet lovning på fra regeringens side.

Annonce

Det skriver Berlingske.

Det ser ud til, at butikkerne bliver klemt i regelbogen. For hvis aktiviteterne er samlet under det samme CVR-nummer, så kan det nemlig ende med væsentligt mindre støtte. Andre kæder, med en anden selskabskonstruktion, kan derimod få 100 procent kompensation.

Det er helt tilfældigt, hvem der bliver hjulpet. Fejlen er administrativ, men nem at rette. Og det kan redde mange danske butikker. Så skulle vi ikke se at få byttet den pakke – måske endda med et smil, skriver kæderne i landets aviser i en stor annonce onsdag.

Det er ret skandaløst. Man laver en lov, der har en intention, og lukker det hele ned, men når det så kommer til virkeligheden administrerer man den jo modsat, har Jacob Bahne Sørensen, administrerende direktør i boligkæden Bahne, også nyligt udtalt til Børsen.

Èn af de butikskæder, der ikke får fuld kompensation, er elektronikkæden Humac.

Uden omsætning siden marts, og med 13 butikker i gågader og en webbutik, der alle samlet under samme cvr-nummer, bliver det dyrt – det er nemlig kun 12,5 procent af udgifterne, der bliver dækket.

Det er et kæmpe problem, som politikerne bliver nødt til at gøre noget ved, siger Michael Bech til Berlingske.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er blevet kontaktet af avisen, men han har ikke responderet.

Annonce