Kinesisk mobilgigant slår online-rødder i Danmark

”Koster det halve af, hvad andre telefoner i den høje ende gør”.

For ni år siden i Kina fik Xiaomi liv.

Et teknologiselskab, der sælger alt fra mobiltelefoner til projektorer, smartwatches, cykelhjelme, luftrensere og alverdens gadgets til hjemmet.

Annonce

Siden den spæde start er virksomheden vokset. Sidste år blev der solgt mere end 1 million Xiaomi-telefoner, hvilket, ifølge virksomheden selv, gør dem til verdens 4. største mobiltelefon-producent.

Xiaomi har ramt en modtrend til de dyre smartphones på markedet med en forretningsmodel hvor fokus er, at kvalitet ikke skal koste spidsen af en jetjager. Et godt eksempel er den seneste telefon, Mi Note 10, som har et 108 MP kamera, men den kun koster det halve af, hvad andre telefoner i den høje ende gør, siger Krister Sundquist, direktør på East & West Distribution AB, som driver mistore.dk og mi-store.se.

Og nu har den kinesiske e-handelsspiller fået øjnene op for det danske marked. Inden længe bliver den første officielle, danske onlinebutik lanceret.

I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at planen for Mi Store i Danmark, indtil videre, er at fokusere på at opbygge brandet samt distributionen af Xiaomi via nettet på www.mistore.dk og andre distributører.

Udover sine mobiltelefoner er selskabet også kendt for sine løbehjul, hvor over 560.000 modeller er blevet solgt.