Klarna er nu størst i Europa

Topvurdering efter ny investorrunde

Banken og e-handelsleverandøren Klarna har afsluttet en investeringsrunde, der i alt samlede 460 millioner dollar, hvilket svarer til lige omkring 3 milliarder danske kroner i ny kapital.

Annonce

Med den nye kapital er virksomheden blevet værdsat til 5,5 milliarder dollar. Det betyder, at Klarna nu rangeres som den største inden for "privat fintech" i Europa – derudover én af ​​de største virksomheder i samme niche globalt se

Investorer inkluderer Commonwealth Bank of Australia, én af ​​Australiens førende banker.

Som en del af aftalen. indgår Klarna og den australske bank et samarbejde om Australiens og New Zealands markeder.

Investeringen vil blive brugt til fortsat vækst i De Forenede Stater, hvor Klarnas kundegrundlag, ifølge egne tal, i øjeblikket vokser med seks millioner om året.

I alt har Klarna nu 3.000 tilknyttede handelsselskaber på det amerikanske marked. Blandt dem er virksomheder som ASOS, Superdry og Acne Studios.

Globale giganter som H&M og Boohoo Group er angiveligt på vej.


"En afgørende tid"

På alle sine markeder har Klarna nu 130.000 tilsluttede detailhandlere og bruges af 60 millioner forbrugere. Virksomheden gennemfører en million transaktioner hver dag.

-Det er en afgørende tid i detailhandlens historie. I sidste ende vil gennemsigtighed, teknologi og kreativitet tjene forbrugeren, og der vil ikke være mere plads til fantasifulde produkter, ikke-gennemsigtige brugsbetingelser eller manglende ægte bekymring for kunderne. Alle os 2.500, der arbejder hos Klarna, er ydmyge, og står nu stærkere, til at spille en rolle i denne forbedring af en industri, som lever og ånder til fordel for forbrugeren i hele verden - og især i USA, siger Klarnas administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski, i en pressemeddelelse.

Annonce