Konkurs: Bliver tvunget til globale massenedlæggelser

Missede e-handelstoget

Den amerikanske modekæde, Forever 21, skranter.

Annonce

Kæden er nemlig tvunget til at lukke aktiviteter ned i hele 40 lande, hovedsageligt i Europa og Asien.

På trods af, at der er indgivet konkursbegæring, og at der endvidere er blevet lukket 178 butikker i USA, er virksomheden ”iskold”.

Forever 21 forventer at fortsætte med at drive hundredvis af butikker samt dens e-handel i hjemlandet.

- Det har været en nødvendig beslutning for at sikre virksomhedens fremtid. Det giver os muligheden for både at positionere og omstrukturere Forever 21, siger Linda Chang, datter af stifterne og vicepræsident for virksomheden, i en pressemeddelelse.

Salget har været i frit fald i de seneste år med en nedgang fra 30 milliarder danske kroner i 2016 til 22 milliarder sidste år.

Det er primært den aggressive butiksudvidelse på nye markeder, og det faktum, at man helt gik glip af e-handelstoget, der er blevet ekstremt dyrt for virksomheden.

- Detailhandelen ændrer sig, og der er et helt tydeligt fald i fodtrafikken i butikkerne. Salget skubbes i stigende grad online, siger Linda Chang i The New York Times.

Forever 21 blev grundlagt i 1980 i Californien, og har vist sig som en konkurrent til globale kæder såsom H&M og Zara, der har positioneret sig i lavprissegmentet.

Annonce

Fremadrettet må den konkursramte kæde stille sig tilfreds med at konkurrere på hjemmeplan.