Konkursramte Biva opkøbt af konkurrent

Satser massivt på e-handel

Annonce

Efter knap en måned med uvisse fremtidsudsigter kan møbelkæden Biva nu se frem til at blive en del af den fynske møbelkæde XL Møbler.

– Vi er meget tilfredse med overtagelsen af Biva, da både Bivas varesortiment og kundesegment lægger sig tæt op ad XL Møblers. Opkøbet af Biva er i tråd med vores strategi med organisk vækst og vækst drevet af opkøbs-initiativer. Selvom Biva har været en stor konkurent, har vi hver haft vores styrker over for forskellige kundesegmenter, skriver XL Møbler i en pressemeddelelse.

Annonce

Satser udelukkende på e-handel

Hvem husker ikke Biva-damen med den røde trøje, den insisterende pegefinger og ordene ”Vi ses i Biva”?

Fremover bliver det ikke muligt at tage en tur i Biva, som nu bliver en ren webshop. Man vurderer ganske enkelt, at omkostningerne ved at have fysiske butikker er for store i forhold til, hvor meget de indbringer.

De nye ejere har derfor valgt at lukke Biva-butikken i Brøndby, som var den sidste fysiske butik, der var tilbage, efter at Biva i januar lukkede sine butikker i Aalborg og Fredericia.

– Vi har på nuværende tidspunkt valgt at lukke Biva butikken i Brøndby. Biva.dk vil dog fortsat følge den digitale trend i detailhandlen og vil fremover fokusere endnu mere på webshoppen, skriver XL Møbler.

LÆS OGSÅ: Biva er gået konkurs

Der var engang

I Biva-kædens storhedstid var der hele 39 Biva-butikker fordelt over hele landet, og virksomheden var således den største enkeltejede møbelkæde i Danmark. Men da Biva i 2006 blev opkøbt af to kapitalfonde, begyndte det at gå ned ad bakke.

Efter en del butikslukninger og en knap så vellykket satsning på sammenlægning af Biva- og Tæppeland-butikker gik Biva konkurs i 2013. Virksomheden blev dog stablet på benene igen af to tidligere Biva-butikschefer, Jesper Jørgensen og Rune Furbo, denne gang dog kun med tre fysiske butikker og en webshop.

I december 2017 blev Biva i ellevte time reddet fra endnu en konkurs af Carsten Blom-Hanssen, som bl.a. er medstifter af Boozt.com. I begyndelsen af marts i år måtte han dog kaste håndklædet i ringen og begære Biva konkurs.

Om det vil lykkes XL Møbler at få Biva på vingerne igen, må tiden vise.