Krisetider for de fysiske butikker – nethandlen stjæler julen

Forventer at slippe for seks timers indkøb.

Der har længe været tale om butiksdød, og hvordan den buldrende nethandel sætter flere fysiske forretninger i fare.

Og de fysiske butikker bliver snydt igen. I år vælger rekordmange danskere nemlig at gå på nettet og lede efter julegaver.

Annonce

Det viser en ny prognose fra FDIH.

Prognosen afslører, at hele 64 procent af forbrugerne regner med at købe gaver online. Det er en stigning sammenlignet med sidste års sats, som landede på 61 procent.

December er en travl periode, så når man kan slippe for trængslen og spare tid ved at klare indkøbene på nettet, så er det klart, at mange forbrugere vælger det, siger Niels Ralund, direktør i FDIH.

Men der er også endnu en grund til, at danskerne vælger indkøb over nettet Det sparer nemlig, ifølge 66 procent af forbrugerne, tid. Og taget i betragtning, at de typisk forventer at slippe for lige knap seks timers indkøb, kan det betale sig at åbne browseren i stedet.

Forbrugerne mener også, at det er meget nemmere at finde de julegaver, de skal bruge, i netbutikkerne (53 procent), og samtidig spiller prisen også en stor rolle – 46 procent fremhæver muligheden for at spare lidt penge.

Der kan selvfølgelig altid opstå tvivl om, hvorvidt gaverne kan nå frem inden juleaften, hvis man har bestilt over nettet. Men det kunne tyde på, at netbutikkerne har oppet sig i den afdeling, idet blot syv procent fremhæver leveringstid som et minus.