Landet som siger nej til enklere globale regler for e-handel

Frygter giganternes indtog

Annonce

De internationale e-handelsgiganter har længe haft kig på Indien, men inderne er knap så interesserede i at få giganterne ind på markedet.

De amerikanske giganter Walmart og Amazon har måttet samarbejde for at komme rundt om de nye regler, som Indien havde indført for at holde indflydelsen fra de internationale virksomheder på et rimeligt niveau.

Annonce

Kina, Japan og EU er enige med USA

Nu skal Indien efter sigende være blandt de ganske få lande, der siger nej til de nye, internationale e-handelsregler som WTO, World Trade Organization, forventes at beslutte.

På ja-siden side er 70 lande gået sammen med USA for at indføre regler, der vil gøre det lettere for bl.a. Amazon at sælge internationalt. Selv Kina, Japan og EU ser positivt på at gøre denne form for international handel lettere, så længe virksomhederne også betaler moms og andre afgifter.

Indtil videre er kun Sydafrika og Saudi-Arabien af samme holdning som Indien. Sydafrika er endda begyndt at vakle, med henvisning til at Afrika nu begynder at se fordelene ved international e-handel. Det rapporterer Times of India.

Forbrugerelektronik uden afgifter

De nye regler omfatter blandt andet, at data skal kunne overføres frit mellem forskellige lande, og at det skal være lettere at importere og eksportere varer.

For eksempel har EU anmodet om, at flere produkter skal indgå i ITA (Information Technology Agreement), som indebærer, at elektroniske produkter som fjernsyn, GPS-modtagere og spillekonsoller ikke skal pålægges ekstra importafgifter. Det har Indien sagt nej til.

Ifølge Times of India er Indien bekymret for, at en forenkling af de internationale e-handelsregler vil ramme flere af verdens udviklingslande hårdt.