Ny garantiordning til SMV’er: ”Lettere lån i banken og hovedet oven vande”

Holder hånden under danske arbejdspladser.

For en lille uge siden fremlagde regeringen hjælpepakker på i alt 40 milliarder danske kroner, som skal komme mindst tusindvis af mindre, danske virksomheder til gode.

Et vigtigt medansvar for at hjælpe erhvervslivet igennem krisen, skriver DI.

Annonce

.. Og i går kom der mere hjælp at hente.

En ny garantiordning i Vækstfonden for SMV'er, der er ramt af virkningerne af COVID-19.

Ordningen indebærer, at staten – via Vækstfonden – stiller en garanti på 70 procent af bankernes nye lån til virksomheder, der har lidt, eller forventer at lide, et omsætningstab på mindst 30 procent. som følge af coronavirussen.

Vi står i en helt ekstraordinær situation, og i regeringen gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe erhvervslivet og holde hånden under danske arbejdspladser. Med den her ordning kan en mindre rejsearrangør eller den lokale tøjbutik, som oplever en dramatisk nedgang i salget lige nu, få lettere ved at få et lån i banken og holde hovedet oven vande, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en meddelelse.

En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser også, at initiativet formentlig bliver kærkomment. Det fremgår, at syv ud af ti virksomheder har oplevet et fald i omsætningen. Det tal vil vokse, og omsætningsfaldet bliver større for virksomhederne, har administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, skrevet i et LinkedIn-opslag.

Den nye ordning vil desuden understøtte udlån for op til 25 milliarder kroner.

Ønsker man som virksomhed at søge en garanti via Vækstfonden, skal man tage kontakt til sin bank. Læs mere om de to ordninger på Vækstfondens hjemmeside.

Annonce