Magasin-ejer i økonomisk krise – har søgt om konkursbeskyttelse

”Planen er, at selskabet skal køre videre”.

Den britiske varehuskæde Debenhams, der blandt andet ejer Magasin, er i økonomiske vanskeligheder og har i den forbindelse søgt om konkursbeskyttelse.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Annonce

Handlingen skal sikre, at Debenhams ikke bliver mødt af juridiske krav fra sine kreditorer, mens kædens butikker er lukket på grund af coronavirus.

Det er nemlig planen, at selskabet skal køre videre, når den aktuelle krise er drevet over, understreger administrerende direktør, Stefaan Vansteenkiste:

Vi har taget dette skridt for at beskytte vores forretning, vores ansatte og andre vigtige interessenter, så vi er i stand til at genoptaget handlen i butikker, når regeringens restriktioner ophæves, siger han i en kommentar.

Det er ikke første gang, at den store varehuskæde er i problemer. Det er faktisk anden gang inden for et år, at kreditorerne modtager finansiel bøn.

Sidste år havde Debenhams også planer om at sælge Magasin – og det skulle måske have været afviklet. Den nuværende situation kan nemlig fremtvinge et frasalg, og til en knap så fordelagtig pris.

Tidspunktet kunne ifølge Per Hansen ikke være dårligere.

Det er på et rigtigt dårligt tidspunkt på grund af Covid-19. Prisen på Magasin må formodes at være faldet markant de seneste uger. Magasin står formentlig foran et stort underskud i første halvdel af året, så det er måske det ringeste tidspunkt i ti år, hvis Debenhams skal sælge Magasin, siger Per Hansen.


Ikke berørte

Men at Debenhams har søgt om konkursbeskyttelse, er ikke noget, der kommer til at påvirke Magasin, fremgår det af en pressemeddelelse.

Annonce

Vi er ikke berørte af situationen, og det bliver vi heller ikke. Magasin er en selvstændig forretning, som har været i Danmark i mere end 150 år. Jeg kan love alle, at vi også er her på den anden side af Corona-krisen, og vi glæder os til igen at kunne byde alle danskere indenfor, når myndighederne tillader det. Indtil da – pas på jer selv og hinanden derude, siger økonomidirektør hos Magasin du Nord, Peter Fabricius.

Magain kan desuden berette, at onlinesalget er oppe med 55 procent, sammenlignet med den samme periode sidste år.

Debenhams ejer 220 stormagasiner i 22 lande - herunder Magasin syv steder i Danmark.

/ritzau/