Midt i rekonstruktionen: Brandstad og Wagner konkurs

”Hjælpepakkerne er ikke nok”.

Det store selskab PWT er ikke den eneste aktør i modebranchen, der prøver at overleve.

Den 14. april afleverede den svenske modekæde Masai en konkursbegæring til Stockholm Tingrett for sine forretning i Norge og Sverige, og dagen efter blev den godkendt.

Annonce

LÆS OGSÅ: Lige nu: Nordisk modekæde må kaste håndklædet i ringen

PWT er ligeså presset på likviditet, og ledelsen har nyligt valgt at indgive en formel rekonstruktion, som førhen blev kaldt betalingsstandsning.

Den administrerende direktør, Ole Koch Hansen, ser ikke andre udveje. Det fortæller han til Finans.

Det gik rigtig godt sidste år og de første måneder af året. Men så får vi lukket alle vores butikker ned midt i marts, og selvom hjælpepakkerne kommer på banen, så er det ikke nok, når vi ikke får nogen penge i kassen og har sendt 86 procent af vores medarbejdere hjem, siger Ole Koch Hansen.

PWT er langsomt begyndt at åbne butikker op igen, både i Danmark og i Norge, men der er nogle, der ikke får lov til at se dagens lys igen.

Tøjkæderne Brandstad og Wagner har været tvunget til at kaste håndklædet i ringen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Wagno AS, som ejes af PWT, står bag de to kæder, der er specialiserede i herretøj. Konkursen berører i alt 30 butikker og 170 ansatte i Norge.

Relaterede websteder er også lukket ned.

Annonce

Ingen i vores branche har startet deres forretning med Covid-19 i tankerne. Vores branche er hårdt ramt, og desværre gælder det også for Wagno AS med Wagner- og Brandstad-butikkerne, siger Ole Koch Hansen til E24.

Virksomheden arbejder nu for at sikre yderligere drift og håber, at nogen vil købe boet eller dele af varelageret.

PWT står også bag mærker som Bison, Lindbergh og Junk de Luxe.