Mobilbetalingens himmelflugt

Kun 4 år har det taget mobilbetaling at blive den næstmest populære betalingsform i nethandlen.

Siden betalings-appen MobilePay så dagens lys i maj 2013, har danskerne overført milliarder og atter milliarder af kroner med deres smartphones. Til at begynde med blev appen hovedsageligt brugt til private overførsler, men i 2014 blev det også muligt for danske webshops at tilbyde deres kunder at betale med MobilePay. I dag tilbyder over halvdelen af alle danske webshops betaling med MobilePay.

Annonce

Kort tid efter lanceringen af MobilePay fulgte en tilsvarende app med navnet Swipp. Det skulle dog vise sig, at MobilePay med sit intuitive og brugervenlige design var Swipp klart overlegen.

Efter et par år uden nævneværdig succes måtte folkene bag Swipp også erkende, at MobilePay havde langt bedre fat i forbrugerne, og kastede håndklædet i ringen i februar 2017.

LÆS OGSÅ: To store danske banker opruster med ny betalingsform

Store landvindinger for MobilePay

I 2016 var MobilePay for første gang at finde blandt danskernes foretrukne betalingsmidler i DIBS’ årlige rapport om dansk e-handel. 5% af os foretrak dengang at betale med MobilePay på nettet.

Siden da har MobilePay tilkæmpet sig en større og større bid af kagen. Næsten dobbelt så mange - 9% af danskerne - foretrak MobilePay i 2017, og ifølge DIBS’ spritnye rapport ”Dansk e-handel 2018” er tallet nu oppe på 16%. Endnu en gang næsten en fordobling fra år til år. Og meget tyder på, at tendensen fortsætter i de kommende år.

Danskernes stigende præference for at betale med mobilen har betydet et tilsvarende fald i kortbetalingens popularitet. Den andel af danskerne, som foretrækker at betale med kort, er nu nede på 69% og må forventes at falde yderligere i takt med den fortsatte fremgang for mobilbetalingen.

LÆS OGSÅ: Bestseller-kunder køber på kredit

Hvor bliver konkurrenterne af?

MobilePay sidder i øjeblikket tungt på markedet for mobilbetaling i danske webshops, men konkurrenterne lurer i kulissen.

Annonce

Apple Pay gjorde i oktober sidste år sit indtog i Danmark. Indtil videre har Apple Pay dog ikke gjort sig specielt bemærket inden for dansk e-handel. Det kan bl.a. skyldes, at kun knap halvdelen af danskerne ejer et Apple-device, som understøtter Apple Pay.

Den nyeste konkurrent til MobilePay er Dankort-appen, som danske webshops for nylig fik mulighed for at tilføje som betalingsmulighed. Betalinger med Dankort-appen koster det samme som almindelige Dankort-transaktioner. For mange webshops vil Dankort-appen derfor være en billigere løsning end MobilePay, men om det kommer til at lykkes Dankort-appen at fravriste MobilePay væsentlige markedsandele, må tiden vise.