Modekoncern tager “aggressivt” standpunkt

Følger flere trop?

Midt i turbulente tider på den britiske scene, en travl Boris Johnson og et suspenderet parlament, har modejætten, H&M, startet endnu en fejde.

Annonce

Det handler om en helt særlig anmodning til de mange udlejere, der giver H&M-butikkerne plads i gadebilledet.

Ifølge The Times bekræfter flere industrielle kilder, at H&M ikke kun har lagt et krav om en omsætningsbaseret husleje på bordet – koncernen insisterer også hårdnakket på, at hvis der kommer varer tilbage til butikken, inklusive onlinekøb, bliver dette trukket fra butikkens indtægter.

Som et resultat vil udlejere på de britiske gader og stræder 'inkassere' endnu mindre og samtidig lægger det yderligere pres på ejendomsværdien.

Nyligt har flere ejedomsejere faktisk modtaget en vis kritik fra virksomheder, der mener, at lokalerne har urimeligt høje huslejer.

I takt med at kundekredse indsnævres, bliver lejen sat op, hvilket gør det meget vanskeligt for virksomheder at betale deres leje og samtidig få det hele til at løbe rundt.

Et eksempel er den amerikanske tøjforhandler Barneys, som var på vej mod konkurs grundet de angiveligt tårnhøje huslejer, men den 96 år gamle kæde blev reddet på målstregen med en kapitalindsprøjtning på omkring halvanden milliard danske kroner fra Brigade Capital Management samt B. Riley Financial.

LÆS OGSÅ: Anrik lyxkedja på vág mot konkurs

Og det er ikke et enestående eksempel.

Annonce

I de seneste måneder har H&M set adskillige rivaler, herunder Topshop, New Look og Mothercare, reducere størrelsen på deres butiksportefølje. Andre britiske detailhandlere som Next og Primark kræver lignende huslejereduktioner fra udlejere for at ”udjævne” konkurrencen på markedet.

Det rapporterer Fashion Network.


Vil kun betale 15-20 procent

-Som alle andre detailhandlere arbejder vi sammen med vores udlejere for at skabe forhold, der giver os mulighed for at køre en vellykket forretning, siger en talsmand for H&M.

H&M ønsker helt konkret en ordning, hvor de kun skal betale mellem 15 og 20 procent af salget i butikkerne for, på den anden side, at dække husleje, tjenester og kommercielle gebyrer.

Udlejere har meldt ud, at de synes "forslaget er ganske aggressivt", og ifølge The Times har flere udlejere også allerede afvist ”tilbuddet”.

Udlejerne siger imidlertid også, at H&M, med 304 butikker fordelt på 4.739 lokaler i Storbritannien, har en stærk position på markedet og derfor ganske meget at sige.

Det faktum, at virksomhederne har en husleje baseret på deres omsætning, er ganske nyt i England, og det er endnu mere usædvanligt med en såkaldt "fradragsordning" på returvarer.

H&M Group har mere end 300 butikker i England, der drives under Cos, Monki, Cheap Monday, & Other Stories, H&M og Arket fascias.