Modesucces lægger kræfter i ny platform

Kunderne kan nøjes med at leje tøjet

Det ser ud til, at udlejning vinder større og større indpas.

Annonce

Nyligt skrev vi om, at H&M lover en ny shoppeoplevelse ud over det sædvanlige, når butikken på Sergels Torg i Stockholm åbner igen efter en langvarig renovering i slutningen af ​​efteråret 2019.

I den nye enhed vil den globale modekoncern blandt andet lancere udlejning af tøj fra en speciel kollektion – det er første gang, at H&M globalt lancerer muligheden for at leje tøj.

- Med H&M Sergels Torg tilbyder vi en total oplevelse for vores kunder og en merværdi, som du ikke kan få andre steder. Vi vil altid overraske vores kunder, og jeg ser frem til at byde alle velkommen til en ny butik fyldt med den nyeste mode, spændende koncepter og en følelse af at være i stand til at ”tage del af det lille ekstra”, sagde Filip Ekvall, Country Manager H&M Sverige, i en kommentar.

LÆS OGSÅ: H&M: Nu kan du leje dig til dit look

.. Og nu vil Ganni også gøre op med køb-og-smid-væk tankegangen

Modevirksomheden starter nemlig en platform for udlejning af tøj. Det skriver Fashion Forum og Dansk Mode & Textil på baggrund af en pressemeddelelse.

Den digitale platform har fået navnet Ganni Repeat, og kommer til at tilbyde kunder både nye og gamle kollektioner.

Kunderne har mulighed for at beholde tøjet i højest tre uger, før det skal retur.

Annonce

- For to år siden, i 2017, underskrev vi Global Fashion Agendas Circularity Commitment med målet om at blive mere cirkulære i vores forretningsmodel frem mod 2020. Det har været en rejse og betydet, at vi har været nødt til at gentænke, hvordan vi gør ting. I den første fase af Ganni Repeat er vores mål at teste, lære og forfine. Slutmålet er at skabe mere ansvarlige måder at drive forretning på i modeindustrien, siger medstifter Nicolaj Reffstrup ifølge Fashion Forum. 

Nicolai Reffstrup har været administrerende direktør, men forlod sin post for et år siden til fordel for italienske Andrea Baldo.

Nu lægger Reffstrup alle sine kræfter i løsninger inden for blandt andet bæredygtighed og teknisk udvikling i Ganni.

Modebrandet By Malene Birger har tidligere på året også lanceret et koncept for udlejning - det samme har den amerikanske kæde Urban Outfitters.


Foto: Andrea Baldo