Motivation og gode råd: ”Vi går tur med vores medarbejdere”

Bliver bims af at følge med i nyhederne. 

Jeg har efterhånden hørt fra mange virksomhedsejere, og medarbejdere, at de bliver en smule tossede af at sidde inden for hjemmets fire vægge og udføre de daglige arbejdsopgaver.

Hjemmearbejde er fast kost for nogle, men for de fleste går arbejdsmiljø og privatadresse ikke hånd i hånd. Så hvordan holder man dampen oppe på ukendt grund?

Annonce

Hos Rito.dk har direktør, Dennis Drejer, sendt 12 mand hjem – men det har krævet sine overvejelser.

Det gik op for mig, at mange af mine medarbejdere ikke har prøvet at arbejde hjemme før. Jeg var derfor nødt til at stille mig selv spørgsmålet: Hvordan kommer vi ud på den anden side uden en moral, der er slået skår i – og en arbejdsglæde og effektivitet, der matcher tidligere forhold?

Man bliver også bims af at følge med i nyhederne, hvor skrækscenarierne står i kø. Mange er fuldstændig buret inde, hvis de er særligt udsatte, og det er lige pludselig ikke langt væk at falde i et sort hul, eller måske i værste fald udvikle angst.

De risici har virksomheden besluttet sig for at komme til livs.


"Vi kommer ud på den anden side"

Vi prøver, på ét eller andet niveau, at få brudt isolationen. Vi har derfor besluttet at sende en daglig leder hen til de medarbejdere, der måtte ønske selskab, så de sammen kan gå en tur – med god afstand til hinanden, selvfølgelig.

Derudover har Dennis Drejer fokus på, at de forskellige teams skal være gode til at ringe til hinanden. De skal tale om virussen, og hvilke tanker hele den aktuelle situation vækker, men også alt muligt andet.

Det er ikke en zombiefilm. Pandemien har helt sikkert ikke toppet endnu, og vi befinder os stadigvæk i en mørk tid, men vi kommer ud på den anden side. Det er vigtigt for mig at få pointeret overfor teamet, selv om det kan virke indlysende.

En anden ting, som Rito har sat gang i for at holde humøret højt, er interne konkurrencer.

Annonce

Medarbejderne kan indsende de bedste billeder af hjemmearbejdspladsen, og de bedste tips til at holde sig i gang – det giver præmier såsom gavekort til take away.


Tips fra Rito-medarbejderne

1. Ta’ et bad, som du plejer. Undgå at sidde i din pyjamas
2. Gå en lang tur hver dag.
4. Lad være med at have rod derhjemme.
5. Lav faste aftaler med din partner, hvis I har børn. Hvordan skal tidsfordelingen være?
6. Tving dig selv til at ringe til dine kollegaer – de små spørgsmål, der normalt foregik henover bordet eller ved kaffemaskinen, skal stilles.
7. Sørg for at have et ordentligt kontorbord – ikke et spisebord. Skab det rigtige arbejdsmiljø.

Hvordan er man direktør i den aktuelle krise – er det svært?

Det er helt klart en udfordring at være direktør i denne krisetid. Jeg bliver sat på prøve – i særdeleshed min evne til at planlægge ud i fremtiden. Jeg har lige set, at Lego House lukker ned indtil den 9. juni – hvorfor så lang tid, kan man så spørge sig selv? Jeg tror, man bliver nødt til at tage stilling og planlægge. Det duer ikke, at medarbejderne svæver rundt i én eller anden limbo.

Det er skræmmende, fordi man jo gerne vil tage de rigtige beslutninger som leder.

Direktøren mener også, at man skal forberede sig på worst case scenario, men at der er lys forenden af tunnelen.

Jeg tror, der er nogle restriktioner, som bliver opretholdt resten af året. Men jeg tror ikke, det er en markant anderledes verden, vi kommer tilbage til. Om et halvt eller et helt år giver folk krammere igen, når sygdommen er blevet banket i jorden, afrunder Dennis Drejer.