Online-supermarked pønser på en større udvidelse af forretningen
GLS, PostNord, DAO, Bring og alle de andre fragtfirmaer, der leverer pakker til danske forbrugere, har udsigt til at få en ny konkurrent.
Det er dagligvarebutikken Nemlig.com, der sysler med planer om at fylde varebilerne op med mere end bare deres egne pakker. Det skriver Finans.
Siden stiftelsen af Nemlig.com i 2010 er danskerne blevet mere og mere begejstrede for at få leveret dagligvarer til døren. Antallet af Nemlig-varebiler på vejene er støt stigende, og de kommer vidt omkring i de større danske byer takket være et effektivt distributionsnetværk.
– Der er et kæmpe flow af pakker, og vi er allerede ude ved kunderne, så det er klart, at det er en interessant mulighed for os, siger Mikkel Pileman, kommerciel direktør for Nemlig.com til Finans.
Som online-supermarked har Nemlig.com en væsentlig konkurrencefordel frem for de traditionelle fragtselskaber.
– Hvis man tænker over, hvem der kommer til at køre forbi dit hjem flest gange om ugen, så bliver det dit supermarked. Og det er svært at konkurrere med et supermarked, der alligevel er der, siger Mikkel Pileman.
Han peger også på, at det ikke nødvendigvis vil kræve store ekstrainvesteringer for Nemlig.com at udvide forretningen til også at omfatte pakkeomdeling, da både de nødvendige IT-systemer og det logistiske setup eksisterer i forvejen. De logistiske udfordringer ved omdeling af tøj, bøger og elektronik er endda på mange måder langt mindre, end når det drejer sig om madvarer, der ofte ikke tåler at blive optøet, mast eller rystet for meget på vej til forbrugeren.
Umiddelbart ser den største udfordring ud til at være, at Nemlig.com på nuværende tidspunkt kun dækker de større danske byer.
Nemlig.com henter inspiration til sin kommende omdelingstjeneste hos det britiske onlinesupermarked Ocado, som ikke har fysiske butikker, men udelukkende store centrallagre med robotter, og som i løbet af to har oplevet en aktiestigning på 468 %.
Projektet er endnu i idéfasen, og ifølge Nemlig.com vil der gå minimum et halvt år, før det bliver ikke sat i søen.