Næste niveau af en ubemandet, kasseløs butik

Betal med ansigtet

De fleste mennesker har hørt om e-handelsgigantens kasseløse butikskoncept Amazon Go.

Annonce

I løbet af efteråret 2018 åbnede Amazon seks Amazon Go-butikker – to i Seattle, tre i Chicago og én i San Francisco. Virksomheden har planer om at åbne hele 3000 butikker i USA inden udgangen af 2021.

I december 2018 berettede Ehandel.dk også om, at Amazon, Ifølge den britiske avis The Telegraph, vil åbne en Amazon Go flagship store i London, tæt på det populære shoppingområde Oxford Circus. Butikken bliver den første af sin slags uden for USA.


Svenskerne kom først

Men selvom man måske har hørt mest om Amazon Go, var de ikke først på markedet med ideen om en ubemandet butik.

Robert Ilijasons Näraffär, verdens første ubemandede, kasseløse butik, blev lanceret i 2016, og e-handelsgiganten åbnede sin første Amazon Go-butik i 2018.

Det var historielektionen, og nu det seneste nye.

Carrefour, en af ​​verdens største detailkæder, grundlagt i Frankrig i 1958, meddeler, at de har taget det ubemandede og kasseløse butikskoncept til det næste niveau.


Sensorer registrerer bevægelser

Nu vover Carrefour at udfordre dagens teknologi endnu mere end sine konkurrenter, og opretter en butik, der tillader kunden at betale med kun sit ansigt. Konceptet bliver kaldt Flash.

Det skriver PSFK.

Annonce

Den franske kæde bliver således en reel konkurrent til Amazon Go, som i dag allerede har flere fungerende butikker.

Som kunde går du bare ind i butikken og vælger dine varer, uden at scanne stregkoder.

Samtidig bliver alle kundebevægelser scannet af kameraer og sensorer i butikken og registreres herefter. Når kunden er færdig afsluttes besøget i butikken med en scanning af kundens ansigt og en betaling bliver således foretaget.

I Massay, en kommune i den centrale del af Frankrig, har Carrefour sit hovedkvarter, og der pilottester man i øjeblikket selskabets nyeste butikskoncept.

Butikken er omkring 50 kvadratmeter og har 1.300 varer i sit sortiment.

Hidtil er butikken kun tilgængelig for Carrefours egne medarbejdere, men efter testperioden ønsker firmaet at rulle flashbutikkerne ud i verden.