Netbutikker frygter Dankort-døden: Tvunget til at sætte priserne op

Vælger flere banker at droppe VisaDankortet?

Annonce

For nylig meldte Jyske Bank ud, at man fremover vil splitte det folkekære Visa/Dankort op i to.

Det skrev Ehandel.dk om i går den 9. januar.

LÆS OGSÅ: Det bliver dyrt for detailhandlen

Det har både Forbrugerrådet Tænk og Dansk Erhverv dog advaret imod, fordi vurderingen er, at mange forbrugere vil fravælge et kort, som kun kan bruges i Danmark og vil medføre øgede omkostninger for forbrugere, butikker og samfundet som helhed.

Alt i alt store konsekvenser for nethandlen…

Og priserne kan meget vel gå op, hvis flere banker, ligesom Jyske Bank, vælger at droppe Visa/Dankortet.

Annonce

- Vi frygter de andre banker følger trop. Så bliver de store tabere jo enten os eller vores kunder. I dag har vi indstillet vores systemer, så vi udnytter Dankort-delen, når en kunde betaler med VisaDankort, siger partner i legetøjs-webshoppen, Søren Larsen, til B.T.

Det har grobund i, at webshoppen betaler langt mindre i gebyr, når en kunde vælger at betale med Dankort frem for Visakort.

Men i og med, at webshoppen ikke må pålægge forbrugeren et ekstra gebyr, hvis en kunde vælger at betale med VISA frem for Dankort, er den eneste løsning for forretningen at sætte priserne op.

Det butikkerne mister pga. betalingsgebyr til bankerne, må de jo i stedet hive hjem ved at sætte prisen på varerne op. I første omgang tager vi det stille og roligt. Men Jyske Bank er en stor bank, og vi har jo set på realkreditområdet, at når et institut sætter gebyrerne op, så følger de andre trop. Og man kan jo frygte, at det samme sker her, siger Søren Larsen til B.T.

Kilde. B.T.