Netsupermarked kæmper med finanserne

Pengekassen er tom

Annonce

Det danske netsupermarked Osuma.dk kæmper med økonomien. Der er hård konkurrence om kunderne, og så har en uventet konkurs hos en underleverandør lagt et ekstra pres på virksomheden.

Den pludselige konkurs betød, at Osuma tabte penge i 2018 på både distributionsdelen og selve netbutikken, viser nye regnskaber.

Ifølge Osuma.dk er konkursen også direkte årsag til, at visse kundegrupper ikke længere kunne serviceres, hvilket kostede kunder og omsætning.

Annonce

Det skriver JP.

Selskabet Ry-Logistik står for distributionen af Osumas varer, og regnskabet afslører et underskud på 2,7 mio. kroner.

Pengekassen hos Ry-Logistik er således
tæt på tom, mens selve netsupermarkedet kun har 145.000 kroner tilbage i
egenkapital.

Osuma.dk tabte desuden selv knap 200.000 danske kroner.

- Konkurrencen blev i 2018 yderligere skærpet. Derfor har Osuma.dk arbejdet hårdt på at udvikle sin positionering samt investeret i at rodfæste denne, skriver ledelsen i regnskabet.

Af den grund har Osumas ejer, Brugsforeningen Tryg – en del af Coop-koncernen, måttet garantere, at den er klar til at tilføre netsupermarkedet den nødvendige kapital til at fortsætte.

En større omstrukturering er i gang, som forhåbentlig skal sikre en overskudsforretningen fremover for det danske netsupermarked.

Dog forventes et underskud også i 2019:

- Budgettet er baseret på en lang række af forventninger til den fremtidige udvikling i markedet for online dagligvarehandel, hvortil selskabet leverer transportydelser. Der kan således være usikkerhed i disse forventninger,« skriver ledelsen.

Nemlig.com har førertrøjen på som Danmarks største onlinesupermarked. Det er en konkurrent som Nemlig.com, Osuma dyster med, om at levere dagligvarer til danskerne.

Kilde: JP, Finans