Nu begynder det: Opbygning af gigantisk netværk

10.000 pakkebokse rundt i det danske land

Efter et pilotprojekt i to danske byer, sætter PostNord og SwipBox nu turbo på opbygningen af Danmarks nye pakkeinfrastruktur kaldet Nærboks.

I løbet af de næste seks måneder vil der blive sat 2.000 pakkebokse op i hele landet. Det skulle gerne blive bekvemt for danskerne, som kan hente pakker døgnet rundt, tæt på, hvor de bor.

Annonce

LÆS OGSÅ: PostNord afslører deltaljerne i den store nærboks-satsning

Vi har testet Nærboksen i Kolding og Sønderborg kommuner, og den er blevet taget rigtig godt imod af borgerne i de to kommuner. Derfor er vi nu klar til at gå videre med den nye pakkeinfrastruktur til hele landet. Med sine placeringer tæt på hvor danskerne færdes og bor, kommer Nærboksen til at sætte nye standarder for, hvor let og bekvem pakkeudlevering kan gøres. Det er døgnet rundt, og lige når det passer kunden, siger Peter Kjær Jensen, administrerende direktør i PostNord i Danmark, i en pressemeddelelse.

E-handlen i Danmark er fortsat inde i en enorm vækst, og der er behov for yderligere kapacitet til at håndtere de mange pakker, som danskerne bestiller på nettet. Allan Kaczmarek, administrerende direktør i SwipBox, mener at det har været en afgørende læringsproces for en videreudvikling:

Nærboks er en borgernær løsning, der hverken kræver strøm eller internetforbindelser - og som derfor er nem at sætte op. Testperioden i de to kommuner er gået utrolig godt, og vi har lært en masse. Vi er derfor nu helt klar til at rulle netværket ud til glæde for alle danskere, som vi håber, vil tage lige så godt imod det, som borgerne i Kolding og Sønderborg har gjort, siger Allan Kaczmarek, administrerende direktør i SwipBox.

De 2000 nye Nærbokse er bare begyndelsen - målet er nemlig at gøre netværket tættere og tættere. Fremadrettet skal op mod 10.000 Nærbokse på plads rundt om i hele Danmark.

Resten af 2019 vil Nærboks konceptet blive udrullet i primært Storkøbenhavn og Aarhus.