Nu er det officielt: Kinesisk e-handelsgigant modtager danske støttepenge

Dansk udviklingsbistand skal hjælpe e-handelsgiganten Alibaba med grønnere pakkeudbringning.

Den 18. oktober rapporterede vi, at et samarbejde mellem e-handelsgiganten Alibaba og en kinesisk miljøorganisation var med i opløbet om støtte fra en dansk stiftet organisation.

Annonce

Målet med partnerskabet er at gøre e-handelsgigantens pakkeudbringning mere bæredygtig.

Det handler om organisationen Partnering for Green Growth and the Global Goals, P4G, der er stiftet af den danske regering og bliver betalt af udviklingsbistanden.

Lørdag blev det endelig offentliggjort ved P4G-topmødet i København, at de danske bistandskroner (6,5 millioner) skal gå til at hjælpe Alibaba med grønnere tiltag.

- Disse offentligt-private partnerskaber giver håndgribelige sociale, miljømæssige og økonomiske fordele og afspejler form for innovation, der er nødvendig for at drive bæredygtig vækst. Eksempelvis kan projektet med Alibaba medføre mindre plastic i vores oceaner, siger P4G’s globale direktør Ian de Cruz om de projekter, der har fået støtte.

Det skriver information.

Alibabas overskud sidste år var, ifølge firmaet selv, omkring ti milliarder amerikanske dollars, og stifteren Jack Ma er ifølge Forbes verdens 20. rigeste mand.

Af den grund har bevillingen  vakt stor debat, allerede inden den blev officielt annonceret.

LÆS OGSÅ: Kinesisk e-handelsgigant satser grønt med dansk bistand i ryggen

Annonce

Direktøren for Dansk Industri, Annette Falberg, skriver på sin LinkedIn:

- Tillykke til Alibaba og partnere med 6,5 mill kr til etablering af grøn e-handel fra den danske regerings P4G støttepulje. Ingen tvivl om, at det er en god ide at Alibaba, som er en af verdens største e-handlere, går i gang med grøn e-handel. Vi har i Danmark dygtige e-handlere, der hver dag konkurrerer med Kina, det fortsætter vi naturligvis med, men vi gør det bedst og mest succesfuldt, når konkurrencen sker på lige vilkår. Derfor glæder vi os i DI handel til, at den danske regering stiller samme beløb til rådighed til grøn omstilling af den danske e-handel. Vi er i DI handel klar til at bidrage til et succesfuldt dansk projekt.

Kilde: Information