Kompensation: Hjælpen er på vej til selvstændige og små virksomheder

10 milliarder kroner til udbetalinger.

I går slog Erhvervsstyrelsen dørene op for endnu en ordning, som et led i regeringens hjælpepakker til det danske erhvervsliv på baggrund af hele covid-19-miseren.

LÆS OGSÅ: Regeringen fremlægger ny ordning: ”Tusindvis kan beholde deres job”

Annonce

Ordningen er målrettet virksomheder, der oplever et fald i omsætningen på mere end 30 procent.

Staten dækker 75 procent af den tabte omsætning – dog maksimalt 23.000 kroner pr. måned pr. selvstændig.

Der er sat i alt 10 milliarder kroner af til udbetalinger.

LÆS OGSÅ: Massivt behov for hjælp: 15.000 har allerede søgt lønkompensation

Regeringen knokler i døgndrift for at holde hånden under danske arbejdspladser, og den her ordning er ingen undtagelse på det punkt. Jeg ved, at rigtig mange selvstændige går med ondt i maven i de her uger, fordi man måske står og har mistet sin indtjening fra den ene dag til den anden. Derfor er det også mit håb, at mange vil bruge ordningen, så vi kan sikre, at så mange danskere som muligt beholder deres job. Det er både godt for den enkelte og for dansk økonomi,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Ordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020, svarende til tre måneder.

I denne tid har regeringen også været aktiv med flere andre initiativer, som skal holde hånden under det danske erhvervsliv.

Det gælder både udskydelse af moms og skat, lånegarantiordninger, lønkompensation og kompensation for faste omkostninger.

Annonce

Coronakrisen er hård ved det danske arbejdsmarked. I marts måned steg ledigheden med 18.000 personer. Dansk Industri vurderer, at beskæftigelsen i samme periode faldt med hele 35.000 personer.