Ny e-handelsuddannelse skal ruste netbutikker til fremtiden

Små og mellemstore netbutikker som digitale frontrunners.

Annonce

På opfordring fra erhvervs- og branchefolk introducerer
Erhvervsakademi Aarhus til marts en videregående uddannelse inden for e-handel.

Den nye 2-årige diplomuddannelse i e-handel er den første af sin slags. Den er udviklet, fordi branchen efterspørger opkvalificering indenfor digitalt købmandskab.

Hos interesseorganisationen Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) peger direktør Niels Ralund på, at nethandelsbranchen har brug for efteruddannelse.

Annonce

- Handelserhvervene er midt i en total forandringsproces, hvor der er brug for medarbejdere, der udvikler deres næse for godt købmandskab og udnytter de digitale muligheder. Vi har i mange år efterspurgt en uddannelse, så dansk e-handel kan forblive i toppen af den globale elite, siger han i en pressemeddelelse.

Dygtige e-købmand skal blive ved med at lære nyt

Hos Coop.dk klapper man også i hænderne over den nye efteruddannelse.

Coop har drevet e-handel siden 2000 og er en af de største
aktører på nettet i Danmark. Konkurrencen er blevet hårdere, og udfordringerne
med at nå de økonomiske mål er blevet større.

Netop det stiller høje krav til Coop.dk’s ansatte, fortæller Head of Marketing, Peter Boris Kreilgaard:

- Den digitale udvikling har afstedkommet fundamentale ændringer i den måde, vi driver forretning på. Vi forventer, at alle vores ansatte har forståelse for HELE forretningen, tænker digitalt, med udgangspunkt i kunden og kan se, hvordan værdikæden fungerer bedst. Derfor anser vi en kontinuerlig læring som værende essentielt for alle medarbejdere.

Erhvervsakademi Aarhus inviterer til morgenmøde om internethandlens fremtid den 28. februar 2019 kl. 7.30-9.30 på Ringvej Syd 104, 8260 Viby J, hvor man også kan høre meget mere om uddannelsen.

Uddannelsens fulde titel er diplom i e-handel og hører under den merkantile diplomuddannelse. Det er endvidere en 2-årig videregående uddannelse, der tages på deltid sideløbende med et fuldtidsjob.