Ny model om hjørnet: Zalando begynder at tage betaling for fragt

Italien er den første i rækken.  

Siden begyndelsen, for ti år siden, har Zalando tilbudt gratis forsendelse og fri retur på alle sine markeder.

Annonce

Nu tager virksomheden det første skridt væk fra den model. Zalando har nemlig indført en forsendelsesgrænse for sine kunder i Italien.

Det betyder, at den pågældende ordre skal overstige 24,90 EUR, for at kunden slipper for at betale for fragt.

Hvis beløbet er højere, bliver kunden påkrævet et forsendelsesgebyr på 3,90 euro pr. ordre.

- På Zalando sigter vi mod at integrere prøverummet i kundernes hjem. Vores kunder kan bestille flere varer, prøve dem hjemme og beholde det, de gerne vil have. Vi har dog set, at vores italienske kunder lægger relativt små ordrer i forhold til andre markeder, og de har derfor ikke fuldt ud udnyttet fordelene ved at handle på Zalando, skriver Nathalie Fältlöv, Zalandos presseansvarlige i Norden, i en mail til Ehandel.se.

Ændringen kommer kort efter, at Zalando præsenterede sin Q3-rapport, som usædvanligt set fremviste svag vækst og et forværret resultat.

LÆS OGSÅ: Forbrugernes forventninger til levering anno 2018

En del af Zalando Plus

Zalandos fragtændring siges at være en del af medlemskabsprogrammet Zalando Plus, som tidligere har været at finde i Tyskland. Nu bliver det altså også pilottestet i Italien.

- Efter den succesfulde lancering i Tyskland i 2017, planlægger vi nu at gøre Zalando Plus tilgængelig for så mange af vores Zalando-kunder som muligt. Derfor er en international ekspansion det næste logiske skridt, og vi vil påbegynde en prøveperiode i Italien næste år, skriver Nathalie Fältlöv.

Annonce

LÆS OGSÅ: Danske pakkeleveringer kører på globale skinner

Hun afrunder:

-Med Zalando Plus er eksklusive tilbud og belønninger skræddersyet til de enkelte markeder. De er endvidere specifikke for lokale kunders behov. I Tyskland omfatter Zalando Plus gratis leverancer samme dag, returhentning, VIP-kundeservice, stilrådgivning og tidlig adgang til rabatter. Selv ifm. vores pilottest i Italien, vil vi tilbyde kunder Premium-tjenester med det formål at øge shoppeoplevelsen hos Zalando.