Ny uddannelse i e-handel kommer til Skive: “Guf for erhvervslivet”

Specialiserede medarbejdere fra dag ét. 

Digitalisering er nok én af de ting, man ikke kan komme uden om.

Nutidens forretningsmæssige landskab har i hvert fald skiftet karakter, og de teknologiske signaler har efterhånden slået rødder hos uddannelsesinstitutionerne.

Annonce

I sensommeren lander en spritny uddannelse i Skive – en professionsbachelor inden for e-handel, for at være helt præcis.

Jeg har talt med Niels Østergaard, lektor og studiekoordinator hos Erhvervsakademi Dania i Skive, som blandt andet fortæller om baggrunden for at oprette uddannelsen.

E-handel er i vækst og bliver mere og mere professionelt. Der er behov for flere med en specialistuddannelse for at sikre væksten i de mange e-handelsvirksomheder i Midt- og Vestjylland.

Der har været flere udmeldinger fra mange danske virksomheder, og fra FDIH, om, at vi burde gøre noget mere inden for området, indleder han til Ehandel.dk.

Det resulterede i en undersøgelse for at afdække, om de lokale virksomheder kunne være interesseret i at tage praktikanter, som er en essentiel del af uddannelsesforløbet.

Svaret var meget entydigt positivt.

Hvorfor er uddannelsen så relevant for erhvervslivet?  

En professionsbachelor i e-handel er vigtig, fordi den netop går ind og udfylder et hul, som mange virksomheder har. De kan godt få medarbejdere, som har ”snust” til e-handel i løbet af deres uddannelse, men at få medarbejdere som fra dag ét kan gå ind og udfylde en jobfunktion, typisk relativt specialiseret, er en sjældenhed. Det er guf for erhvervslivet.

Annonce

Vi håber at kunne være med til at dække de huller, så virksomhederne kan øge deres onlinevækst og samtidig skabe flere arbejdspladser.

Uddannelsen indeholder også vekselpraktik for den studerende. Ifølge Niels Østergaard ser mange virksomheder, i den forbindelse, muligheden for at kunne skabe de specialister, som ellers ikke findes.

Helt overordnet set er det helt afgørende med sparring fra de danske virksomheder for at kunne excellere med den nye uddannelse.  

Erhvervsakademi Dania har en tæt relation til erhvervslivet, både i forbindelse med uddannelsernes praktikperiode, men også i høj grad i forbindelse med projekter.

Den feedback, vi får er uvurderlig. Vi er i kontinuerlig dialog med lokale virksomheder, og én af de ting, som vi får allermest positiv feedback på er, at vi skaber lige præcis de specialister, som der er behov for.

Når det så er sagt, så ved vi også godt, at virksomhedernes behov skifter meget hurtigt. Vi prøver at sætte denne uddannelse op, så den bliver så fleksibel, som overhovedet muligt.

Hvornår går uddannelsen i luften? 

Vi går i luften tirsdag den 1. september. Vi er i fuld gang med at forberede og tilrettelægge. Vi har lige nu et stillingsopslag, hvor vi søger en underviser til at indgå i teamet og primært dække det meget centrale område omkring digital markedsføring. Der er ansøgningsfrist d. 15. april.

De første dimittender fra uddannelsen vil således springe ud i februar 2022.

Og hvorfor egentlig lige i Skive? 

Der er en række gode grunde til at Skive er en ideel placering. Dels findes der i området en lang række e-handelsvirksomheder både af de store, og en lang række mellemstore og mindre shops. Det er med til at give et godt og bredt e-handelsmiljø, som suppleres af den årligt tilbagevendende begivenhed ”Ehandelsdagen”.

Lektoren understreger, at mange af disse virksomheder lægger vægt på at kunne rekruttere lokalt.

Ved at uddanne lokalt, hvor der også er efterspørgsel efter kompetencerne, er der bedre chancer for at holde på dimittenderne og dermed styrke området, afrunder han.