Omni-gigant i massivt butiksprojekt – hylder sin verdenspremiere

”Det skaber vækst og arbejdspladser”.

I løbet af det sidste år har Jysk haft meget at se til – både i den fysiske verden og på nettet.

I januar sidste år etablerede koncernen sig i Irland, og i marts blev der fejret 40 års jubilæum, hvor Jysk kunne prale af sit helt eget museum.

Annonce

Endvidere slog den globale aktør rødder på Cypern i april måned, og i august kunne Jysk Nordic fremlægge en ny rekord, idet onlinesalget for første gang nogensinde ramte en milliard kroner.

LÆS OGSÅ: Jysk Nordic rammer milliarden 

Nu står endnu et stort projekt for døren.

For lige godt 40 år siden blev butikken på Silkeborgvej i Aarhus verdenspremieren for Jysk.

Nu får den historiske butik, og dens 1.100 kvadratmeter, et helt nyt og moderne udseende, når den genåbner fredag den 28. februar 2020.

Det betyder meget for mig at få lov til at være den, der står for genåbningen af vores allerførste butik. Det er fedt at få den udfordring, og jeg ser det som et skulderklap af en anden verden. Til gengæld giver det også tårnhøje forventninger, så der skal ikke være nogen fejl, siger butikschef Morten Fjelsted, der siden december 2019 har stået i spidsen for de historiske butikslokaler, i en pressemeddelelse.

I virkeligheden er det ret imponerende at tænke på, hvordan en enkelt butik fra Aarhus har udviklet sig til en international kæde med butikker i 52 lande. Og ifølge viceborgmester, Kristian Würtz, skaber det grobund for udvikling og vækst.

Aarhus er en by med mange internationale virksomheder. Det skaber vækst og arbejdspladser, og det trækker kvalificeret arbejdskraft til byen. Den profil er Jysk med til at tegne, og det, håber jeg, at virksomheden vil bidrage med i mange årtier endnu.

Annonce

I forbindelse med det nye butikskoncept kommer der fokus på at udstille varerne bedre og indrette små miljøer i butikken, som kunderne kan gå på opdagelse i.

Og i stedet for, at butiksmedarbejderne i dag står med ryggen ud mod den travle Silkeborgvej, bliver disken flyttet over til den modsatte væg, så medarbejderne kan se kunderne i øjnene, når de går ind i butikken.

Flytningen af disken betyder, at vi bedre kan hilse på kunderne og hjælpe dem med det samme. Hele ombygningen giver os også et bedre overblik over, hvor kunderne bevæger sig hen i butikken, så vi kan sørge for at komme rundt til dem, hvis de har brug får vejledning, forklarer Morten Fjelsted.

LÆS OGSÅ: Jysk træder ind over dørtærsklen til Irland


Moderniserer 25 butikker i 2020

Ombygningen af butikken er et led i en større opdatering af de mange Jysk-butikker i Danmark.

Vi opdaterer løbende vores butikker, så de lever op til kundernes og medarbejdernes forventninger. De seneste år har vi genindrettet omkring 23 butikker over hele landet med vores nyeste koncept med endnu mere fokus på inspiration. I 2020 planlægger vi at modernisere 25 butikker, og butikken på Silkeborgvej bliver selvfølgelig en særlig historisk opdatering, siger Bo V. Andersen, landechef for JYSK i Danmark.

I dag har koncernen 107 fysiske butikker fordelt over hele landet samt en webbutik.