Påskestrejke hos Amazon

Fire tyske logistikcentre ramt af arbejdsnedlæggelser

Annonce

Medarbejderne på fire af Amazons tolv logistikcentre i Tyskland nedlagde natten til mandag arbejdet i protest over dårlige løn- og arbejdsforhold. Det skriver Reuters og flere tyske medier.

Ifølge det tyske fagforbund Verdi, der har organiseret strejken, vil arbejdsnedlæggelserne som minimum vare frem til skærtorsdag, og det er ikke usandsynligt, at flere af Amazons tyske logistikcentre vil blive ramt af strejke i løbet af påsken.

Annonce

LÆS OGSÅ: Ansatte hos Amazon har fået nok: "Vi er ikke robotter"

En årelang magtkamp

Gennem de seneste fem år har Verdi ihærdigt forsøgt at presse Amazon til at hæve lønningerne og indgå overenskomst, men forgæves. Til trods for jævnlige arbejdsnedlæggelser på Amazons tyske logistikcentre har e-handels-giganten indtil videre blankt afvist Verdis krav.

– Amazon beviser hver dag, at man også uden overenskomst kan være en fair og ansvarsfuld arbejdsgiver, siger Michael Schneider, talsmand for Amazon.

Hos Verdi ser man ganske anderledes på tingene og kalder overenskomster for ”et tegn på respekt og anerkendelse af arbejde".

– Medarbejderne giver ikke op. De fortsætter med at gøre krav på deres ret til en kollektiv overenskomst, siger bestyrelsesmedlem i Verdi, Stefanie Nutzenberger.

Startlønnen for medarbejdere på Amazons tyske logistikcentre er ca. 11 € (82 kr.) i timen. Det er Verdi ikke tilfredse med, og de har i årevis kæmpet for at få Amazon til at hæve lønningerne, så de følger med resten af den tyske detailbranche.

LÆS OGSÅ: Må producenten forbyde dig i videresalg via Amazon, Ebay og Alibaba?

Ikke bare en enkelt strejke

Strejken på logistikcentrene i Tyskland er langt fra den første i Amazons historie.

På sidste års Black Friday, en af årets mest travle e-handelsdage, strejkede Amazon-ansatte i både Storbritannien, Tyskland, Spanien og Frankrig, og blot få måneder tidligere nedlagde spanske, polske og tyske medarbejdere arbejdet på Amazons ”Prime Day” i juli.

Går ikke ud over kunderne

Ifølge Amazon omfatter strejken kun et lille antal medarbejdere og kommer ikke til at betyde forsinket levering af pakker til kunderne.

Verdi forventer, at omkring 500 medarbejdere deltager i arbejdsnedlæggelserne.