Podcast: “Danmark er pivåben for hackere”

Det mener debattør og it-ekspert Mogens Nørgaard.

Annonce

I slutningen af december måned 2018 berettede Ehandel.dk om tilfælde af cyberangreb i Udlændinge-, Integrations- og Udenrigsministeriet.

Der var tale om de såkaldte DDoS-angreb, (Distributed Denial-of-Service), som misbruger alle mulige virusinficerede enheder på internettet til at ”oversvømme” en enkelt bredbåndslinje, så den bryder sammen.

Annonce

LÆS OGSÅ: Det koster kun få dollar at bestille cyber-angreb på nettet

Angrebene kunne bestilles på eksempelvis russiske hjemmeside for meget få dollar.

Louise Knauer, der er ansvarlig for koncernsikkerhed i TDC Group, udtalte i en pressemeddelelse, at DDoS-angreb rammer dansk erhvervsliv bredt. Og hun anbefalede, at man som virksomhedsleder eller IT-ansvarlig tænker sig om.

LÆS OGSÅ: Sådan penetrerer hackerne din webshop

Nu er IT-sikkerheden på tavlen igen - denne gang for debattør og IT-ekspert Mogens Nørgaard, som mener, at det officielle Danmark svigter både borgere og virksomheder, når de hackes eller udsættes for industrispionage.

Han får opbakning af hackerjæger og incident response manager Keld Norman, Dubex som også fortæller om nogle af de metoder, som bruges af hackere fra blandt andet Rusland og Kina. Og så har han et par jordnære bud på forholdsregler.

Medvirkende: Mogens Nørgaard, IT-ekspert og debattør


Du kan høre podcasten her.

Kilde: Dansk Industri