PostNord: Kan glæde sig over et kvartal med plus på driften

”Efterspørgslen er steget kraftigt i hele Norden”.

I slutningen af januar skrev vi om, at PostNord i løbet af de sidste tre år har PostNord tabt omkring 2,12 milliarder danske kroner.

Og den store syndebuk i denne sammenhæng, ifølge flere medier, er digitaliseringen i Danmark, som resulterer i, at færre mennesker sender breve afsted - både privat og i virksomhedsregi.

Annonce

Det har stået så skidt til, at der har været spekulationer om en potentiel konkurs.

LÆS OGSÅ: Spekulationer: Er PostNord ved at gå konkurs?

Men det ser ud til, at det underskudsramte postselskab har fået driften til at løbe rundt i Danmark i første kvartal af 2020 – forretningen går i plus.

De første tre måneder af 2020 har driften givet et lille overskud på to millioner svenske kroner - svarende til 1,36 millioner danske kroner. Overskuddet er ud af en omsætning på lidt under 1,5 milliard kroner.

PostNord må dog ligesom alle andre tage sine forbehold overfor udbruddet af coronavirus.

De nordiske landes forskellige restriktioner på grund af pandemien har også påvirket vores marked. Mængderne af udvalgsvarer til butikkerne er for eksempel faldet markant, samtidig med at efterspørgslen efter levering til døren er steget kraftigt i hele Norden. Det lykkedes os hurtigt at opfylde det sidstnævnte behov. Selve pandemien har imidlertid ikke haft nogen direkte indflydelse på brevmængderne i kvartalet, skriver koncernchef Annemarie Gardshol til regnskabet.

I slutningen af 2019 besluttede Folketinget at forlænge postaftalen med PostNord, så den løber til og med det første halvår af 2020.

Med aftalen fulgte 100 millioner kroner, der skulle give PostNord råd til at opfylde befordringspligten - pligten til at levere breve til alle dele af landet, uanset om det er en god forretning eller ej.

Annonce

PostNord blev etableret i 2009, da svenske Posten og Post Danmark fusionerede. Sverige ejer 60 procent af PostNord-koncernen, hvor Danmark tegner sig for de resterende 40 procent.