PostNord tester sammedagslevering i Danmark

Bestil inden kl. 14 og få leveret samme dag

Annonce

Forbrugerne efterspørger sammedagslevering i en grad som aldrig før, og efter at flere konkurrenter er begyndt at tilbyde sammedagslevering, har PostNord nu valgt at følge trop. Det skriver Finans.

I første omgang bliver det med et pilotprojekt i Storkøbenhavn og det omkringliggende område, der strækker sig fra Køge i Syd over Roskilde i vest til Nivå i nord.

Annonce

Den første virksomhed, der deltager i pilotprojektet, er butikskæden Neye, som håber at komme til at skille sig ud ved at kunne tilbyde levering indenfor få timer. Jacob Breinholst, som er digital chef hos Neye, tror på, at sammedagslevering vil vinde frem i de nærmeste år og ser det som en vigtig parameter i konkurrencen mod bl.a. Amazon.

– Kundernes forventninger ændrer sig, og det er for at imødegå dem, at vi nu går med i projektet. Vi kan tydeligt mærke, at efterspørgslen nu går mod, at man vil have sine varer leveret i morgen – og gerne før. Casen er egentlig ikke, at det skal give mere salg - men det er unikt for os at tilbyde nu, hvor det er relativt få, der har det, siger han.

Forsøget, som PostNord nu har inviteret flere detailforretninger til at deltage i, skal køre frem til sommer. Ifølge Stine Sander, der er chef for ecommerce hos Postnord, skal forsøget afdække, hvorvidt kunderne er villige til at betale for at få leveret deres varer samme dag.

– Det er et supervarmt emne lige nu, og nu vil vi teste, om der er et kommercielt marked for denne leveringsform. Det, vi tester i første omgang, det er efterspørgslen. Er der f.eks. brancher, hvor man finder det mere attraktivt med hurtig levering, og er der en betalingsvillighed i forhold til det, siger hun.

Hun tilføjer, at sammedagslevering vil koste det samme som en normal hjemmelevering med PostNord.