Q1 gav Amazon 24 milliarder på bundlinjen

En stigning på 125 procent i forhold til sidste år

Annonce

2019 har indtil videre været særdeles lukrativt for den amerikanske e-handelsgigant Amazon. Af virksomhedens kvartalsregnskab for første kvartal fremgår det, at omsætningen i årets tre første måneder nåede helt op på 59,7 mia. dollars (ca. 400 mia. danske kroner), svarende til en vækst på 17 procent.

Men selv om 400 mia. i sig selv lyder imponerende, ser man faktisk de mest imponerende tal på resultatsiden. Amazons overskud i første kvartal udgjorde hele 3,6 mia. dollars (24 mia. danske kroner), hvilket er mere end en fordobling i forhold til første kvartal af 2018, som gav 1,6 mia. dollars på bundlinjen.

Annonce

LÆS OGSÅ: Alexa sladrer

En væsentligst årsag til det flotte kvartalsregnskab er en tordnende vækst for Amazon Web Services (AWS), som i forvejen er verdens største cloud-selskab. Her er omsætningen steget med 41 % i forhold til samme kvartal sidste år og udgør 7,7 mia. dollars (knap 52 mia. danske kroner).

Det betyder, at AWS nu står for 13 procent af Amazons samlede omsætning, hvilket er en stigning på 3 procentpoint i forhold til sidste år. Endnu mere interessant er det, at AWS med en driftsindtjening på 2,2 mia. dollars i første kvartal står for over halvdelen af Amazons samlede driftsindtjening.