Rekordregnskab affejer krisen: “Fuld af fortrøstning for fremtiden”

En vækst på 11,1 procent.

På baggrund af det nyligt offentliggjorte regnskab for 2019 er der grund til at have hænderne over hovedet for direktør i Sport 24, Lars Elsborg,

Den store sportsbutikskæde kan nemlig se tilbage på et yderst tilfredsstillende år – faktisk det bedste nogensinde.

Annonce

I regnskabet fremgår det, at kæden har oplevet en vækst i sin omsætning på 11,1 procent til 1,13 milliarder kroner. Samtidig har bundlinjen taget et ordentligt ryk fra 0,2 millioner kroner til 23 millioner kroner.

Efter 2016, -17 og -18, hvor vi fokuserede på opkøb og integrering af Sportigan, Stadium og 21 Intersport-butikker, var 2019 det første år med normal drift. Alle cylindre performede på samme tid, vi fik afstemt varelagrene, og vi blev for alvor landsdækkende og kendt i hele Danmark. Det er præcis sådan, vi skal fungere i fremtiden, forklarer Lars Elsborg.

Den positive tendens er fortsat ind i 2020, er det tydeligt at se – opgørelser fra januar og februar afslører et langt bedre resultat, end det budgetterede.

Alting så altså ud til at være i den skønneste orden, men så slog coronakrisen ned i verdenssamfundet og alting blev vendt på hovedet inden for ganske kort tid. Nu er 265 af kædens fuldtidsansatte hjemsendt med lønkompensation.

Vi var på vej mod et nyt rekordår, men da landet lukkede ned, gjorde vores salg det samme. Havde vi ikke lavet så godt et resultat sidste år, ville denne krise være decideret faretruende for virksomhedens overlevelse. Men på grund af det ekstra sul på kroppen i form af likviditet, kommer koncernen igennem denne krise fuld af fortrøstning for fremtiden, siger Lars Elsborg.

Men på trods af et udfordrende år forude, er der håb for fremtiden. Et splinternyt logistikcenter på 20.000 kvadratmeter er på vej og får adresse lige ved siden af kontordomicilet i Funder. Og travlheden kommer helt sikkert igen, spår koncernchef, Henrik Bruun Jensen:

Vi er meget optimistiske om fremtiden. Så snart Danmark igen åbner op, får vi uden tvivl travlt igen – både i butikkerne og på webshoppen. Vores kunder har vist os en ekstrem loyalitet, som er en essentiel del af Sport 24’s hidtidige og fremtidige succes.

Annonce