DI: ”Sådan genopretter vi dansk økonomi og skaber arbejdspladser”

En konkret og grøn plan.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Danmark står midt i den største krise siden 2. verdenskrig. Det danske samfund er presset, både økonomisk og sundhedsmæssigt.

Der skal handles, og nu fremlægger Dansk Industri en massiv genopretningsplan for, hvordan Folketinget og regeringen med mere end 70 initiativer kan hjælpe Danmark tilbage på benene igen.

Annonce

Planen ”Danmark ud af krisen – tilbage til grøn vækst” har til formål at skabe både job og vækst på den anden side af krisen – grøn vækst, vel at mærke.

Den rummer samlet set tiltag for næsten 90 milliarder kroner.

Vi kan med sikkerhed sige, at coronakrisen kommer til at sætte dybe spor i verdensøkonomien og Danmark. Derfor bliver der i dén grad brug for en ambitiøs økonomisk genopretningsplan. Med planen her kan vi sammen skabe 30.000 arbejdspladser og få Danmark bragt tilbage til grøn vækst, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen og fortsætter:

Forslagene vil reducere CO2-udledningen med næsten fire mio. ton i 2030. Det svarer til, at vi med denne pakke allerede i 2020 træffer beslutning om tiltag, der leverer en fjerdedel af det, der skal til for at nå regeringens 70 procents-målsætning. På den måde kan vi både investere vi os ud af krisen – og ind i en grønnere fremtid. Så vi som samfund får mest muligt for pengene.

Beregninger, der er foretaget af DI på baggrund af svar fra medlemsvirksomheder indikerer, at den aktuelle krise kan medføre en reducering i det danske bruttonationalprodukt på hele 7 procent.

Det svarer til 155 milliarder kroner.

Men det er bare en påmindelse om, hvor vigtigt det er, at vi er klar til at sætte målrettet og massivt ind for at bringe Danmark tilbage i grøn vækst, siger han.

Kilde: DI

Annonce