Salling Group har netop tabt sag om plagiat – nu kører møllen igen

”De skjuler jo ikke engang krummerne i kagedåsen”

Annonce

For nyligt tabte Salling Group A/S en sag til Anne Black APS, da Sø- og
Handelsretten konkluderede, at Salling Group A/S havde plagieret hendes
krukke-, potte- og vase-design.

Salling Group A/S og Ronald A/S blev pålagt at betale sagens omkostninger,
som lød på 300.000 kroner plus renter.

Annonce

Her, ganske kort tid efter domfældelsen, kører møllen igen. Denne gang er det Citatplakat.dk, der mener, at Salling Group A/S har ladet sig mere end blot inspirere af Citatplakats varesortiment i forbindelse med lanceringen af seneste kollektion af Salling Groups tøjmærke ’VRS’


Citater og motiver går igen

Anklagen fra folkene bag Citatplakat.dk lyder på, at de citater, som pryder flere nye T-shirts af mærket ’VRS’, er identiske med en række citater på Citatplakat.dk’s citater.

Tilmed læner flere af de visuelle elementer på disse T-shirts sig meget op ad de visuelle elementer på Citatplakat.dk’s plakater.

- Vi har lagt hjernerne i blød i utallige timer for at finde på vores finurlige ordspil og udforme dem perfekt, så de fungerer på tryk i kombination med et motiv. Det må være tydeligt for alle og enhver, at Salling Group har stjålet fra os. De skjuler jo ikke engang kagekrummerne fra kagedåsen. Citaterne er gengivet 1:1, og flere af motiverne ligner også vores til forveksling, udtaler Kasper Laursen, der er medejer af Citatplakat.dk, i en pressemeddelelse.


Advokater spår ikke Salling Group A/S gode chancer

Da det nylige plagiat først lige har fundet sted, er der endnu ikke faldet
dom i sagen. Det kan også sagtens tage lang tid. Sagen mod Anne Black varede
eksempelvis tre år.

Salling Group A/S er derfor endnu ikke kendt skyldige i noget som helst i denne sag, men Citatplakat.dk er klar til kamp:

- Vi har haft fat i et par af de dygtigste advokater inden for ophavsret, og de mener, uden at have gået i dybden med sagen, at det er problematisk og i strid med både markedsføringsloven og ophavsretsloven, det, som Salling Group har gang i. Advokaten, vi har valgt at gå videre med, er i gang med at udforme et brev til Salling Group, udtaler Kasper Laursen.

Fra en anonym kilde er det bekræftet, at Salling Group har trukket sortimentet ud af alle varehuse, indtil sagen er afklaret.

Foto: Sofie Frederiksen