Shoppehysteri og hamstring på grund af Covid-19: ”Det er helt vildt”

Fylder kurve og vogne. 

I Danmark stiger tallet af antal smittede med Coronavirus, og på nuværende tidspunkt er tallet 514, hvoraf to er i kritisk tilstand.

På et pressemøde i går lagde statsminister, Mette Frederiksen, nogle sandheder på bordet. Lige nu er situationen så vanskelig, at der er et midlertidigt behov for løsninger, der ikke nødvendigvis er enkle at implementere.

Annonce

Men samtidig understregede hun vigtigheden af, at danskerne ikke går i panik i denne kritiske situation. Særligt ikke med henblik på dagligvareindkøb.

Vi burde være i stand til at købe varer i butikkerne. Det skal produceres, transporteres, sælges. Der er ingen grund til at hamstre rugbrød og toiletpapir, opfordrede Mette Frederiksen.

Det virker dog ikke til, at netop dét budskab er sunket helt ind hos befolkningen.

Onsdag aften kunne Ritzaus medarbejdere se, hvordan varer forsvandt rekordhurtigt fra hylderne i de mange danske supermarkeder.

Jeg oplever nogle forhold, som jeg aldrig har set før. Folk kommer løbende med indkøbsposer i hænderne og fylder kurve og vogne, rapporterer en butiksmedarbejder i Ringsted til TT og tilføjer:

Det ser vildt ud.


”Vi handler bedre i dag end i morgen”

Også andre steder har mad-panikken manifesteret sig.

En butiksmedarbejder i Rema 1000 på Ørestads Boulevard fortæller om, at kunderne særligt hamstrer mad og toiletpapir. Han beretter også om massive køer i butikken.

Annonce

Men mon ikke, det er denne udmelding fra Mette Frederiksen, der har sat gang i shoppemotoren hos den danske befolkning.

Vi handler bedre i dag end i morgen.

Fra på mandag forbyder den danske regering menneskeskarer på mere end 100 i antal. Tidligere var grænsen 1.000 mennesker.

Med de drastiske foranstaltninger bør spredningen af ​​virussen bliver stoppet, håber regeringen.