Shopstart-direktør: ”Vi er nogle gange oppe på 5-6 webshops om dagen”

”Ikke noget, vi tjener penge på”. 

Shopstart har ikke mere end halvandet år på bagen, og tre ansatte i huset, men travlheden matcher et langt større foretagende.

I den aktuelle krise har direktør og medejer, Martin Bay Pedersen, været nødt til at tage benene på nakken – flere og flere fysiske butikker vælger nemlig at udforske nethandel.

Annonce

Det er jo i virkeligheden simpelt. Når butikkerne pludselig får af vide, at de ikke længere må holde åbent, er der nærmest kun ét sted, de kan søge hen. Vi så allerede i starten af marts, at der kom en stigende interesse. Og efter pressemødet, hvor hele Danmark lukkede ned, eksploderede det fuldstændig.

Det var ikke noget, Shopstart var forberedt på. I disse dage må Martin Bay Pedersen agere kundeservice næsten døgnet rundt.

Det kom bag på os, hvor meget vi pludselig skulle arbejde for at tage imod efterspørgslen. Det handler ikke ”bare” om, at folk benytter sig af vores tjeneste – de ringer også og er nysgerrige på hele processen. Der er mange nybegyndere i forhold til at drive en webshop, og det avler en masse spørgsmål, siger direktøren og kommenterer yderligere:

Jeg er den eneste, der sidder med support indtil videre. Jeg har været meget træt i hovedet, når jeg er gået i seng ved midnatstid.

Og travlhed er lig succes, eller hvad?

Vi er blevet spurgt, om vi har fundet champagnen frem. Men ironisk nok tjener vi ikke rigtig penge – endnu. Vi rammer typisk vores kunder med annoncer på Google, og på den måde betaler vi et forholdsvis højt beløb pr. kunde, som vi omvendt kun tjener omkring 89 kroner på månedligt. I forhold til likviditet er vi derfor faldet rigtig meget – men jeg håber, det kan betale sig på længere sigt.

Hvordan ser tallene ud hos Shopstart?

Martin Bay Pedersen ser mange, nye webshops spire frem.

Annonce

Vi har oplevet mere end en tredobling fra februar til marts. Og når vi peaker, er vi nogle gange oppe på 5-6 nye webshops om dagen. Det er også tydeligt, at omsætningen hos vores kunder er steget. Jeg vil gætte på, at den er vokset med 30-50 procent, hvilket naturligvis varierer alt efter branche.

Hvad får krisen af betydning for e-handlen fremadrettet?

Hvis man skal putte et positivt spind på det, så får man lyst til at kigge på, at vi på den anden side bliver styrket i forhold til digitalisering og brug af handel på nettet. Det kan kun være en fordel. Der er et kæmpe potentiale for at optimere på mange parametre, og mange virksomheder er blevet tvunget til at prioritere og favne forandringen.

E-handlen får således et stort løft, og det kommer vi til at kunne mærke ud i fremtiden, siger Martin Bay Pedersen.

Afslutningsvis spørger jeg direktøren, om vi kommer til at se blod i detailsegmentet, nu hvor e-handlen brager afsted.

Hvis vi fokuserer for meget på e-handel, går det udover detailsegmentet, ville nogen sige. Men jeg vælger at fokusere på, at fysisk og elektronisk handel skal supplere hinanden. To plus to giver fem. Man får ofte fornemmelsen af, at der er krig mellem offline og online, men i virkeligheden skal de to verdner arbejde sammen.