”Situationen kommer til at påvirke titusindvis af medarbejdere”

En markant lavere efterspørgsel.

Vi har nyligt skrevet om, at H&M har valgt at lukke sine butikker midlertidigt ned på flere af koncernens største markeder, herunder Tyskland og USA.

I denne weekend er alle butikker i England også blevet lukket – det betyder, at 3.441 af koncernens 5.062 butikker er gået i corona-hi.

Annonce

LÆS OGSÅ: Globalt: H&M lukker over 1000 butikker

Nu oplever H&M en markant lavere efterspørgsel på de markeder, der stadig er åbne. Det har haft en negativ effekt på salget i indeværende måned.

Den negative udvikling har fået virksomheden til at efterse alle dele af sin virksomhed, i særdeleshed de omkostningstunge poster. Områder som køb, investeringer, husleje og personale bliver set efter i sømmene.

En dialog om midlertidige afskedigelser er indledt på en række markeder, der er påvirket af corona, og vil sandsynligvis også blive en realitet på flere markeder inden for nærmeste fremtid.

Globalt set kommer situationen til at påvirke titusindvis af ansatte i alle dele af virksomheden.

Vi gør alt, hvad vi kan i H&M-gruppen for at styre coronavirus-situationen. Mit håb er, at vi kan komme i gang igen så hurtigt som muligt og byde alle kunderne velkommen tilbage på vores 74 butiksmarkeder. Det er en ekstraordinær situation, hvor vi er tvunget til at tage svære beslutninger, men med enhver udfordring er der også muligheder, og jeg er overbevist om, at vi som virksomhed - når vi først er kommet igennem det hele – bliver stærkere, siger CEO, Helena Helmersson.

Lige nu kradser krisen dog stadigvæk, og i den forbindelse har H&M bestyrelsen også besluttet at trække dividenden tilbage.

Siden vi fremlagde vores oprindelige udbytteforslag til bestyrelsen, har markedssituationen ændret sig dramatisk. På baggrund af den nuværende situation, og usikkerhed omkring markedsudviklingen, har bestyrelsen i dag besluttet at trække sit tidligere udbytteforslag tilbage – herunder 6,57 danske kroner pr. aktie (ca. 11 mia. kroner i alt).

Annonce

I stedet foreslår koncernens bestyrelse, at dividenden bliver udbetalt til generalforsamlingen i 2020.

Jeg er overbevist om, at det er den bedste beslutning i denne situation for at sikre vores handlefrihed fremover, udtaler Stefan Persson, bestyrelsesformand.

H&M-gruppens kunder kan stadig handle online gennem de digitale salgskanaler fordelt på 50 markeder.