H&M: “Situationen lige nu er uden sidestykke”

Branchen kommer til at ændre sig. 

I dag har H&M offentliggjort sine tal for første kvartal af året.

Det fremgår, at koncernen omsætningen steg med 8 procent til lige knap 38 milliarder danske kroner og resultatet mærkede mere end en fordobling til omkring 1,7 milliarder kroner.

Annonce

Den mest prangende procent i regnskabet er dog inden for e-handel, hvor udviklingen lander på 48 procent.

Vores resultat blev mere end fordoblet i løbet første kvartal. Den store stigning i overskuddet er resultatet af et stærkt sortiment med den bedste kombination af mode, kvalitet, pris og holdbarhed.

Den positive udvikling, der startede allerede i 2019, viser, at vores forandringsarbejde har en god effekt, og at vores langsigtede investeringer skaber afkast, siger selskabets administrerende direktør, Helena Helmersson, i en pressemeddelelse.

Men selvom det ser positivt ud, mener H&M, at virksomheden er blevet hårdt ramt af Covid-19. De advarer allerede om, at andet kvartal af året kommer til at medføre tab.

Ved udgangen af ​​marts havde H&M lukket 3778 ud af i alt 5.065 butikker. Herunder både Spanien, USA, England, Italien, Frankrig og Tyskland - lande, som H&M anser som sine vigtigste markeder.

LÆS OGSÅ: Globalt: H&M lukker over 1000 butikker

For hver dag, vi holder butikkerne lukkede, bliver situationen mere udfordrende. Desværre er vi blevet tvunget til at begynde at implementere kortvarigt arbejde på markeder, der er påvirket af corona-situationen. Globalt vil titusinder af ansatte i alle dele af virksomheden blive berørt.

Direktøren understreger også, at hun tror branchen kommer til at ændre sig i kølvandet på den aktuelle krise.

Annonce

Den situation, vi befinder os i nu, er uden sidestykke. Presset på mennesker, vores lokalsamfund og selvfølgelig også på os som virksomhed, er ekstremt stort. Alt dette vil også fremskynde den allerede igangværende forandring i vores branche. Vi mener, at den ændrede forbrugeradfærd, som vi nu ser, vil øge samfundets digitalisering yderligere og også fokusere på bæredygtighedsspørgsmålet, afrunder hun.