Global sparerunde: Smykkeselskab fyrer 180 medarbejdere

Vil lukke tre af sine regionale kontorer ned.

I starten af februar 2020 kunne vi berette om nye tal fra Pandoras årsregnskab, som afslørede, at smykkevirksomheden har nogle økonomiske udfordringer.

Det fremgik, at det er blevet sværere for selskabet at sælge smykker på det globale plan, hvilket har været med til at reducere overskuddet.

Annonce

Pandoras omsætning er således faldet med fire procent til 21,9 milliarder kroner, og derudover er overskuddet efter skat dykket med hele 42 procent til 2,9 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Pandora er udfordret på sit globale smykkesalg – CoV medfører uforudset nedgang

Og nu sætter det udfordrede regnskab også spor i de interne forhold hos den danske smykkevirksomhed. 

Som led i en sparingsrunde har Pandora afskediget 180 medarbejdere. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Helt konkret lukker selskabet tre af sine regionale kontorer i henholdsvis Asien, USA og Europa. Formålet er at fjerne nogle mellemlag mellem hovedkontoret i Danmark og de lokale markeder.

Fremadrettet bliver Pandoras markeder delt i ti grupper med hver deres chef, som rapporterer til direktionen i København.

Lige nu og her kommer det til at koste lige knap 200 millioner kroner at lukke kontorer ned og skulle sørge for fratrædelsesbetaliner.

I forbindelse med de mange afskedigelser, siger smykkeselskabet også farvelt il Kenneth Madsen, som har været direktør for afdelingen i Asien.

Annonce

En ny kommerciel direktør er til gengæld på vej, men navnet på kandidaten er endnu ikke blevet offentliggjort.

/ritzau/