Søstrene Grene: Et brag af en start i Tyskland

18 butikker på bare to år.

I starten af april skrev vi om, at den længeventede Søstrene Grene-webshop slog dørene op, så kunderne også kan gå på opdagelse i det populære sortiment online.

LÆS OGSÅ: Søstrene Grene åbner længe ventet webshop midt i coronakrisen

Annonce

Men vi skal lidt væk fra nettet, ned over grænsen og ind i de tyske Søstrene Grene-butikker for at kunne tale om den næste, positive udvikling for forretningen.

Det går nemlig, efter sigende, usandsynlig godt i Tyskland, hvor Søstrene Grene har åbnet 18 butikker på bare to år, og fremadrettet er planen at tallet skal runde 200.

Tyskerne har taget virkelig godt imod os, og vi kunne ikke ønske os en bedre start. At gå fra én til 18 butikker det første år er mere, end vi turde håbe på. Der er en enorm interesse for vores produkter, og vi er meget glade for, at tyskerne forstår vores koncept, og det æstetiske univers vi tilbyder, siger Mikkel Grene, administrerende direktør i Søstrene Grene, i en pressemeddelelse.

Siden den første butik i Hamborg har Søstrene Grene åbnet i Oldenburg, Hannover, Bremen, Wildau, Kiel, Posthausen, Berlin, Lübeck, Köln, Stuttgart, Mannheim, Bonn og yderligere fem butikker i Hamborg. Næste skridt er Braunschweig i slutningen af oktober.

Helt overordnet set har den mere end 40 år gamle kæde oplevet stor vækst de seneste år.

Vi ser et stort potentiale for at åbne mange butikker i Tyskland i de kommende år. Der er ikke butikskoncepter i Tyskland, der tilbyder samme oplevelser og univers som os, og så har vi indgået samarbejde med en række yderst kompetente joint venture-partnere, som kender detailmarkedet og forstår vores koncept og værdier, siger Mikkel Grene.

Sucessen i Tyskland får hjælp fra de sociale medier, mener direktøren – det er én af årsagerne til, at de tyske forbrugere har lagt mærke til den danske kæde.

Her er Søstrene Grene i tæt og hyppig dialog med deres tyske følgere om alt fra åbninger og produkter til gode råd om DIY-projekter.

Annonce

I dag er Søstrene Grene på 12 forskellige markeder.