Sprænger milliardgrænse trods massive udfordringer sidste år

”Vi er på ingen måde tilfredse”.

Det har langt fra været et friktionsfrit år for den nordiske onlineaktør, Sportamore.

Mange vanskelige spørgsmål har krævet svar undervejs, og i efteråret blev den store kæde tvunget til at trække nødbremsen: En profit-advarsel efter en alt for beskeden oktober måned.

Annonce

Vi fik en lidt blødere start, end vi havde forestillet os. Vores håb var også at indhente noget i løbet af november og Black Friday. Hvis man ikke sælger lige så meget, som forventet, vil det hurtigt påvirke evnen til at levere resultater. Vores tro på at 2019 ville give et bedre resultat, både på kvartals- og årsbasis, er således fuldstændig ændret.

Og ganske rigtigt afsluttede Sportamore året "svagt".

Salget faldt fra lige knap 222 millioner danske kroner i 2018 til 218 millioner i 2019.

Derudover landede resultatet på 1,18 millioner kroner, hvilket er et markant fald fra 6,26 millioner sammenlignet med samme periode sidste år.

Men der var også succes at spore i regnskabstallene. De afslørede, at Sportamore for første gang nogensinde nåede milliardgrænsen, da salget for hele året blev opsummeret.

Omsætningen landede på 0,74 milliarder danske kroner, sammenlignet med 675,6 millioner kroner året før.

I fjerde kvartal viser vi styrken i vores model og tager markedsandele i alle nordiske lande på et hårdt marked. På samme tid er vi på ingen måde tilfredse, skriver Sportamores administrerende direktør, Johan Ryding i en kommentar.

Han tilføjer:

Annonce

Det er vores ambition at øge lageromsætningsgraden, og vi forventer at gøre dette i løbet af året, primært ved at fortsætte med at øge salget i forhold til lagerbeholdningen, men også ved at reducere lagerstørrelsen i absolutte tal, siger Johan Ryding.

Nu står virksomheden overfor en potentiel fusion med Footway, som har vist stor interesse i at købe samtlige aktier i selskabet.

Den videre proces er ikke kendt - i den næste tid må det være op til bestyrelsen og aktionærerne i Sportamore at evaluere på tilbuddet.

LÆS OGSÅ: Footway vil købe én af Nordens største sportskæder