Står frem – vil aflive spekulationer om kinesiske donationer

10.000 tests for antistoffer mod COVID-19.

I marts meddelte Bestseller, at man ikke ville betale husleje til alle de butikker, som modekoncernen lejer sig ind hos.

Det kom i kølvandet af, at koncernen, som følge af corona-krisen, afskedigede 750 medarbejdere og sendt 2400 ansatte hjem i en periode.

Annonce

LÆS OGSÅ: Bestseller møder kritik: ”Det er et vanskeligt puslespil”

Beslutningen om henstand af husleje mødte dog megen kritik på de sociale medier og i diverse medier landet over, hvilket fik Bestseller til at undskylde og ”punge ud” alligevel.

Og når først pengepungen er åben… Nu står den store koncern frem som hemmelig donor af 100.000 test for antistoffer mod coronavirus til Region Hovedstaden.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Anders Holch Povlsen havde oprindeligt ikke ønsket sig opmærksomhed i forbindelse med donationen, men rygter har fået ham til at stå frem.

Vi ville gerne hjælpe forskningen i Covid-19 og tilbød de 100.000 testkit, så hospitalerne kunne komme i gang med at antistofteste medarbejderne og samtidig bidrage med en vigtig forskning i udviklingen af immunitet. Men med de seneste dages medieomtale og spekulation i hemmelige kinesiske donationer, så har vi altså valgt at melde os på banen, siger Anders Holch Povlsen i pressemeddelelsen.

De donerede test fra den kinesiske producent Livzon blev kvalitetssikrede af 12 danske forskere. Konklusionen var, at de var brugbare.

Anders Holch Povlsen understreger, at han ikke har økonomiske interesserer i Livzon, og at Bestseller ikke har noget at gøre med den opfølgende ordre fra regionerne.

Annonce

/ritzau/