Handling: Står klar til at rådgive danske virksomheder i krisetid

Akut behov for at finde en model. 

Onsdag aften rullede statsminister, Mette Frederiksen, over skærmen i et pressemøde om nye markante initiativer for at begrænse smitten med Corona-virus.

Regeringen og myndighederne opfordrer til, at private arbejdsgivere så vidt muligt lader medarbejdere arbejde hjemmefra.

Annonce

LÆS OGSÅ: PriceRunner tvinger medarbejdere til hjemmearbejde

Samtidig lukkes ikke-kritiske offentlige institutioner i 14 dage – herunder skoler og dagsinstitutioner.

Hos Dansk Industri opfordrer man regeringen og myndighederne til at handle hurtigt, for at sikre, at også danske virksomheder, danske arbejdspladser og dansk økonomi kommer bedst muligt igennem krisen.

Samtidig står organisationen klar til at rådgive de danske virksomheder om, hvordan de griber hele situationen an.

LÆS OGSÅ: Udskudt eller aflyst: Flere danske e-handelsevents lider under Coronavirus

Med dagens nødvendige initiativer vil de økonomiske konsekvenser ikke alene blive større – de vil blive omfattende. Vi vil opfordre til at regeringen og myndighederne gør alt, for at danske virksomheder, danske arbejdspladser og dansk økonomi sikres bedst muligt i denne svære tid. Det gælder ikke mindst behovet for at håndtere den situation, at virksomhederne i stadig større grad må sende både syge og raske medarbejdere hjem. Her er der akut behov for at finde en model, så virksomhederne ikke bærer den økonomiske byrde alene. Det er alvorligt, siger administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Han tilføjer:

Som samfund er vi helt afhængige af, at vi både under og efter denne alvorlige krise har stærke virksomheder, gode arbejdspladser og en sund økonomi. Presset på virksomhedernes likviditet tager for alvor til. Her bliver der brug for yderligere handling og hurtig hjælp i form af eksempelvis garantier og kautioner.

Annonce

DI understreger endvidere, at de nye tiltag ikke er udtryk for, at man som virksomhed helt skal lukke ned for driften.

Virksomhederne skal ikke lukke ned – det understreger statsministerens også klart. Men i det omfang, at medarbejderne kan løse deres opgaver hjemmefra, bør man i de kommende dage hurtigst muligt vurdere, hvordan man kan lade dem gøre dette. Og så skal alle indrette sig på, at vi står i en vanskelig situation, som virksomheder, medarbejdere og politikere sammen skal håndtere som det stærke samfund, vi heldigvis er, afrunder han.

LÆS OGSÅ: Branchen kræver Corona-indsats af regeringen: "Situationen er alvorlig"

Her kan du finde råd og vejledning om, hvordan din virksomhed skal håndtere Corona-krisen.