Svensk skønhedskæde åbner webshop i Danmark

Ser det danske marked som en lidt hård udfordring

Svenske Lyko har netop åbnet en dansk webshop og er nu til stede i hele Norden.

Annonce

Webshoppen, som i de øvrige nordiske lande hedder henholdsvis lyko.se, lyko.no og lyko.fi, må i første omgang kalde sig lykoshop.dk, men ligger i øjeblikket i forhandlinger med den nuværende ejer af domænet lyko.dk og håber at kunne overtage dette domæne.

Virksomhedens administrerende direktør, Rikard Lyko, tager den nye satsning med ophøjet ro.

– Det er ikke nogen stor ting for os at gå ind i et nyt land. Vi har to personer i København, men ikke så meget mere. Intet kæmpe lager, der koster masser af penge, for eksempel, siger han.

Han er dog opmærksom på, at der kan være udfordringer og bump på vejen, når man som svensk virksomhed forsøger sig på det danske marked.

LÆS OGSÅ: Dansk mediekoncern opkøber svensk e-handels-komet

– Vi har trykket lidt forsigtigt på start, men vi har absolut forhåbninger i det lange løb. Samtidigt ved vi, at det danske marked som regel er lidt hårdt at komme ind på for svenske retailere, siger Rikard Lyko til Market.se.

Af Lykos kvartalsrapport for Q2 2019 fremgår det, at omsætningen for virksomhedens online-del var steget 44 procent siden Q2 2018, og at 70 procent af omsætningen nu kommer fra e-handel.

Lyko henter hovedparten af sin omsætning i Sverige, mens det norske og det finske marked står for i alt 15 procent af omsætningen.

Annonce